«Σε  δίκτυο 110 κατοικημένων μόνο 9 έχουν νοσοκομεία αναφοράς και μόνο ένα, η Κρήτη έχει ΜΕθ για τον κορονοϊό, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, διευκρινίζοντας ότι μέσα στο συνολικό πακέτο περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων εντάσσονται και όλα τα νησιά.

Ενόψει του Πάσχα, θα ισχύει η βασική προϋπόθεση να είναι μόνιμος κάτοικος με βεβαίωση που λαμβάνει μέσω του Taxis, σημείωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Πρέπει να είμαστε ιδιατέρως αυστηροί για να προστατευτούν κυρίως οι κάτοικοι των μικρών νησιών» ανέφερε και υπενθύμισε ότι ήδη το Λιμενικό  επιτηρεί την μετακίνηση μονίμων κατοίκων αλλά και τα συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού, σχετικά με προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και σκαφών στα ελληνικά λιμάνια.

Η απαγόρευση για το κολύμπι εντάσσεται στα  αντιδημοφιλή και αντιλαϊκά, αλλά θα ισχύσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού και για να αποφευχθούν θλιβερές εικόνες με γεμάτες παραλίες, όπως είδαμε σα να μη συνέβαινε τίποτα, τόνισε.

Θέλουμε να επανέλθουμε στην καθημερινότητα  το συντομότερο δυνατό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και συνέπειες, επισηάμνε ο Γιάννης Πλακιωτάκης ενώ διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών υπάρχει έμπρακτη στήριξη της ακτοπλοϊας, ενώ τροφοδοτούνται κανονικά τα νησιά και λειτουργεί το δίκτυο σύνδεσης με τις άγονες γραμμές.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ: