*Αρθρο του Παναγιώτη Πεντζουρίδη, Δημοσιογράφου, Γενικού Διευθυντή ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Δεν είναι θέμα ανθρωπιάς, δεν είναι θέμα αλληλεγγύης! Δεν είναι ζήτημα διακρατικής συνεργασίας για ένα σοβαρό θέμα όπως η υγεία!

Ο λόγος; Μα για την “γείτονα” Τουρκία, που για άλλη μία φορά εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο, και εισβάλλει στα εσωτερικά της χώρας – δυστυχώς ανενόχλητη – προσπαθώντας να δείξει ότι έχει λόγο και παρέμβαση στη διοίκηση της Θράκης.

Πως το επιτυγχάνει αυτό;

Δια των ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ, που διοργανώνουν πλέον ανοιχτά φιλανθρωπικούς εράνους για να βοηθήσουν οικογένειες που έχουν προσβληθεί απο τον κορονοϊό, μόνο που πίσω απο αυτούς τους “εράνους” των τεμενών, βρίσκεται το μαύρο χρήμα της Τουρκίας, που διοχετεύεται συστηματικά στη Θράκη, για την υλοποίηση του συνεχιζόμενου σχεδίου τουρκοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας της περιοχής!

Ο “ψευτομουφτής” Ξάνθης, με τον Τούρκο Υπουργό κ. Τσαβουσογλου
Η έπαρση αλλά και η δυναμική του αυτοαποκαλούμενου “μουφτή Ξάνθης” δεν είναι τυχαία. Προέρχεται απο την αμέριστη στήριξη της Τουρκίας.

Και όσο για την “καραντίνα”;

Βούτυρο στο ψωμί των ιμάμηδων που ελέγχονται απο την “ψευτομουφτεία” και δρουν ανενόχλητοι με ένα sms στο 13033 για να επισκεφθούν συμπολίτες και συγγενείς που έχουν ανάγκη βοηθείας...

Ποιος θα τους σταματήσει; Υπάρχει οργανωμένη διοίκηση και υπηρεσίες;

Φυσικά και όχι!

Οπως ο μεγάλος απών είναι οι διορισμένοι Μουφτήδες, με εξαίρεση αυτόν της Κομοτηνής, που δεν σηκώνει… “μύγα στο σπαθί” του και υπηρετεί μέχρι στιγμής τη θέση του επάξια, έχοντας αδρανοποιήσει πολλές “πηγές” παρέμβασης της Αγκυρας στην έδρα του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη.

Ο διορισμένος, Μουφτής Διδυμοτείχου
Ο διορισμένος Μουφτής Ξάνθης

Σε Ξάνθη και Διδυμότειχο λοιπόν, οι διορισμένοι Μουφτήδες, που έπρεπε όπως οι Μητροπολίτες να είναι μπροστάρηδες σε ανθρωπιστικές βοήθειες και να είναι κοντά στο ποίμνιό τους, αυτοί “μένουν σπίτι”, όπως κάνουν απο την ημέρα διορισμού τους, ακολουθώντας δυστυχώς τα χνάρια των προκατόχων τους και αφήνοντας πεδίον δράσεως στους μηχανισμούς της Αγκυρας, να κάνουν το δικό τους “ανθρωπιστικό παιχνίδι”, μέσα απο μία λογική εξάρτησης και ανθελληνικής προπαγάνδας.

Η Τουρκική Τηλεόραση, δείχνει συνεχώς ρεπορτάζ για τη δράση της “Μητέρας Πατρίδας” στα κράτη της Νοτιοβαλκανικής χερσονήσου, εν καιρώ πανδημίας, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, αναδεικνύοντας το υποτιθέμενο “διαχωρισμό” που κάνει η ελληνική πολιτεία εις βάρος των μουσουλμάνων κατοίκων της ορεινής περιοχής στα πομακοχώρια!

Και όλα αυτά κάτω απο την “μύτη” (;) των ανύπαρκτων πλέον υπηρεσιών του Κράτους, με μοναδική εξαίρεση δύο και μόνο Υπουργείων, της Υγείας και της Προστασίας του Πολίτη με τη συνδρομή και του Υπουργείου Εσωτερικών. Που δρουν βάση της απλής λογικής όπως σε κάθε μέρος της ελληνικής επικράτειας, μη έχοντας όμως υπ’ όψη τους – γιατί πολύ απλά δεν έχουν ενημέρωση – πως δρα παράλληλα η τουρκική πλευρά εντός της χώρας!

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία κος Χαρδαλιάς στην πρόσφατη – καθοριστικής σημασίας – επίσκεψη στο Δήμο Μύκης

Το “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, για τους μουσουλμάνους κατοίκους της Ξάνθης, της Κομοτηνής και του Διδυμότειχου, είναι εκ πρώτης ο τρόπος εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού και ορθώς εφαρμόζεται. Είναι όμως και ο τρόπος εύκολης διείσδυσης των πρακτόρων της Άγκυρας, που υπο το σχήμα “μουφτήδων” και “ιμάμηδων”, βρίσκουν εύκολο ακροατήριο για να περάσουν τα μηνύματα της… “Μητέρας Πατρίδας”!

Και τα ερωτήματα είναι σαφή:

-Με ποιο δικαίωμα η Τουρκία παρεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα υγείας και ασφάλειας των πολιτών της Ελλάδας;

-Τι γνωρίζει επιτέλους και τι όχι η Ελληνική Κυβέρνηση;

-Γιατί κρύβει για μικροκομματικές σκοπιμότητες το θέμα η εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση και δεν ζητούν την παρέμβαση των κρατικών λειτουργών;

-Έως πότε, οι συμπολίτες μας Ελληνες μουσουλμάνοι, θα είναι το “μήλον της έριδος” για μια Τουρκία που ενώ στο εσωτερικό της καταρρέει, έξω δίνει τα πάντα και πετυχαίνει να έχει λόγο στο χώρο που διαμένουν ομόθρησκοι της; 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, θεωρούμε ότι ο λόγος και οι αποφάσεις πλέον είναι σε εσάς!