• Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα – Δημοσιογράφος 

Ενώ εμείς ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από τον κορονοϊό, υπάρχουν κάποιοι άνθρωπου δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα γιατί πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης που δίνει ολόκληρος ο πλανήτης. Γιατροί, νοσηλευτές και γενικά όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας, υπάλληλοι καταστημάτων που εξακολουθούν να λειτουργούν και πολλοί άλλοι φυσικά δικαίως χαρακτηρίζονται ήρωες διότι εκεί που πρέπει να είναι για το δικό μας καλό, για να εξυπηρετούν και να προστατεύουν εμάς.
Ωστόσο αυτή είναι η δουλειά τους, πληρώνονται γι’ αυτό που κάνουν και δεν το λέω για να υποτιμήσω τον πολύ σημαντικό και κρίσιμο ρόλο τους αυτή την περίοδο. Κάθε άλλο. Απλά υπάρχουν και άλλοι ήρωες οι οποίοι θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγείας, ίσως ακόμα και τη ζωή τους και μάλιστα χωρίς να πληρώνονται. Η μοναδική τους αμοιβή είναι η ικανοποίηση ότι προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους.
Τέτοιους ήρωες για παράδειγμα μπορεί να συναντήσει κανείς στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης. Δεν είναι μόνο οι κυρίες που καθημερινά, 7 μέρες την εβδομάδα αφήνουν το δικό τους σπιτικό για να πάνε να μαγειρέψουν για εκατοντάδες άπορους συμπολίτες μας. Είναι κυρίως εκείνοι που διανέμουν αυτό το φαγητό σε 300 συμπολίτες μας. Έρχονται δηλαδή καθημερινά σε επαφή με τόσο κόσμο με ότι κινδύνους μπορεί να κρύβει αυτό.
Χθες εντελώς τυχαία συνάντησα ένας από αυτούς κατά την ώρα που έκανε διανομή τους φαγητού σε άπορους ανθρώπους. Τον ρώτησα πως και δε φοβάται να έρχεται σε επαφή με τόσο κόσμο ενώ ο κορονοϊός θερίζει τον νομό Ξάνθης. Η απάντηση του ήταν αποστομωτική. «Και τι κάνουμε; Να αφήσουμε 300 ψυχές χωρίς φαγητό;» μου είπε κατά λέξη.
Το μόνο που κατάφερα να του πω ήταν «μπράβο ρε φίλε». Δε βρήκα άλλα λόγια.