Σε καραντίνα θα τεθούν οι οικισμοί των Ρομά στην Ξάνθη, μετά την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού σε βρέφος 15 μηνών που νοσηλεύεται σε παιδιατρική κλινική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αμέσως μετά ο αρμόδιος Υφυπουργός κος Χαρδαλιάς!

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν υπό τον Υφυπουργό  ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και συζητήθηκε διεξοδικά η διαχείριση του ανωτέρου περιστατικού σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για το  περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή.

Συγκεκριμένα θα γίνει ιχνηλάτιση όλων των συγγενικών προσώπων του βρέφους, εντός και εκτός του οικισμού Δροσερό, όπως και άλλων ρομά απο τον οικισμό των Κιμμερίων. Κατόπιν αυτών θα διενεργηθούν εξετάσεις και στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεδομένου ότι οι περισσότεροι είναι μικροπωλητές και διερχόμενοι όλων των πόλεων της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να είναι φορείς ή νοσούντες!

Στη σύσκεψη παρέστησαν και εκπρόσωποι των Ρομά, που ζήτησαν να μην “στοχοποιηθούν” οι συμπολίτες τους απο ενέργειες τέτοιους είδους, ενώ έθεσαν και αυτοί όπως και της Λάρισας θέμα “επιδομάτων”.

Απο την πλευρά του ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι τώρα προέχει η υγεία των πολιτών απο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που βιώνει η Ξάνθη και ζήτησε συντονισμό των υπηρεσιών “για την αποφυγή λαθών και πλημμελών ενεργειών που θα κοστίσουν τη ζωή συνανθρώπων μας…”

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος με τα όσα αντιμετώπισε στην Ξάνθη και με την “ελαφρότητα” με την οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι το θέμα της καραντίνας όσο και για τις μικροπολιτικές κινήσεις στελεχών της μειονότητας ξεκαθαρίζοντας ότι “ούτε εκκλησιά ούτε τζαμί θα λειτουργήσει αλλά και καμία άλλη συνάθροιση άλλης θρησκείας μέχρι να φύγει οριστικά ο κίνδυνος απο επάνω μας…”

Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη…

Στιγμιότυπο απο την web camera του Δήμου Ξάνθης πριν απο λίγο…