Η κινηματογραφική βιομηχανία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού, με πολλά φεστιβάλ να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο. Με αυτό το σκεπτικό, το YouTube και η Tribeca Enterprises (ο οργανισμός πίσω από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca), ανακοίνωσαν μια τεράστια φιλανθρωπική διαδικτυακή εκδήλωση, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη του οπτικοακουστικού χώρου.

Το 10ημερο παγκόσμιο φεστιβάλ «We Are One: A Global Film Festival», ξεκινά στις 29 Μαΐου στο YouTube και θα προβάλλει ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκαν τα κινηματογραφικά φεστιβάλ του Βερολίνου, των Καννών, της Βενετίας, του Sundance, του Τορόντο και της Tribeca, μεταξύ άλλων.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού φεστιβάλ, θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τον Covid-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς και σε σχετικούς τοπικούς φορείς.

Το φεστιβάλ της Tribeca πρόκειται επίσης να λάβει μέρος, με ταινίες από όλο τον κόσμο, καθώς οι ιδρυτές του, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Τζέιν Ρόζενταλ, συνεργάζονται με το YouTube κι ελπίζουν ότι η διαδικτυακή εκδήλωση θα ενώσει επιμελητές, καλλιτέχνες και αφηγητές για να ψυχαγωγήσει και να προσφέρει ανακούφιση στο κοινό παγκοσμίως. «Μιλάμε συχνά για το πώς ο κινηματογράφος μπορεί να εμπνεύσει και να ενώσει τους ανθρώπους πέρα από τα σύνορα και τις διαφορές τους, και να συμβάλλει στην ίαση του κόσμου», δήλωσε η Ρόζενταλ.

Εκτός από τις ταινίες μεγάλου μήκους, το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μουσική και συζητήσεις.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ των Καννών δήλωσαν ότι είναι περήφανοι που συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή του YouTube «για να φέρουν στο προσκήνιο πραγματικά εξαιρετικές ταινίες και ταλαντούχους καλλιτέχνες, επιτρέποντας στο κοινό να βιώσει τόσο τις αποχρώσεις της αφήγησης από όλο τον κόσμο όσο και τις καλλιτεχνικές προσωπικότητες από κάθε φεστιβάλ».

ΠΗΓΗ: TechCrunch

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ: