Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
Δημοσιογράφος

Όσοι παρευρέθησαν στην κεντρική εκδήλωση για τον Εορτασμό των Ελευθερίων είχαν παρατηρήσει τον εκνευρισμό του βουλευτή ΝΔ Ν. Ροδόπης κ. Ευρ. Στυλιανίδη.

Οι γνώστες του τοπικού πολιτικού παρασκηνίου είχαν αντιληφθεί ότι ο εκνευρισμός του τέως υπουργού οφειλόταν στο ότι δεν είχε προσκληθεί στην σύσκεψη που είχε προγραμματισθεί στην Αλεξανδρούπολη με τους δημάρχους Έβρου και Ροδόπης, τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τους αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Πέτροβιτς και Ροδόπης κ. Τσαλικίδη.

Σήμερα, παραχωρώντας διαδικτυακή συνέντευξη στο ΧΡΟΝΟ της Κομοτηνής, κ. Ευρ. Στυλιανίδης με εμφανή εκνευρισμό αναφέρθηκε στην διοίκηση της ΠΑΜΘ και προφανώς τον κ. Χρήστο Μέτιο, τονίζοντας την απρέπεια που διέπραξε με την μη πρόσκλησή του.

Ο κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης περιγράφοντας μία σειρά παρεμβάσεών του για θέματα που αφορούν στην τοπική οικονομία, τον τουρισμό, τους αγρότες, το ΔΠΘ αναφέρθηκε (στο 20ό λεπτό του συνημμένου βίντεο) και στην επαφή που είχε σήμερα με τον ΥΠ.ΕΣ. κ. Τ. Θεοδωρικάκο για να του μεταφέρει τρία αιτήματα του Σεβ. Παντελεήμονος, του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών και της 21ης Ταξιαρχίας, τα οποία προφανώς δεν διετυπώθησαν την περασμένη Κυριακή που ήταν ο υπουργός στην Κομοτηνή!!! επαναφέροντάς τα με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.

Συγκεκριμένα:

  • Ζήτησε τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσαν στις νεόδμητες κατασκηνώσεις της Μητρόπολής τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα μετά από ενημερωτική επιστολή του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμωνος.
  • Επισήμανε την ανάγκη να επεκταθεί η έκτακτη χρηματοδότηση του Covid-19 για τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημάρχου, κ. Ντίνου Χαριτόπουλου, θέμα το οποίο ετέθη και σε σχετική σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη.
  • Διεκδίκησε για λογαριασμό της 21ης Ταξιαρχίας Κομοτηνής την αξιοποίηση κάποιων κατασχεμένων αυτοκινήτων, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις ένοπλες δυνάμεις στη Θράκη.

Ο Βουλευτής Ροδόπης σε απόλυτο συντονισμό με τους φορείς της Θρακιώτικης Κοινωνίας επιδιώκει αξιοποιώντας την εκτίμηση των συναδέλφων του στην Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη να προωθεί συστηματικά αιτήματα της περιοχής, να αναδεικνύει ζητήματα και να συμβάλει στην υλοποίηση πολιτικών που θωρακίζουν την ακριτική περιφέρεια και βοηθούν το Νομό Ροδόπης.