Μια αγέλη έξι περίπου αδέσποτων σκυλιών έχει εμφανιστεί εδώ και δυο εβδομάδες στην οδό Χατζησταύρου μερικά εκ των οποίων σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής είναι πολύ επιθετικά και ορμάνε σε ότι κινείται.

Η κα. Αγγελική, κάτοικος της περιοχής αναφέρει: «Στην οδό Χατζησταύρου εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί αγέλη έξι μεγαλόσωμων σκύλων. Γαβγίζει σε ό,τι κινείται. Φοβάσαι να βγεις από το σπίτι σου και ειδικά τη νύχτα. Είναι θέμα ημερών? ωρών? να γίνει το ατύχημα. Ενημερώνω κάποιους αρμόδιους – αναρμόδιους.» ενώ μια άλλη κάτοικος της ίδιας περιοχής αναφέρει ότι ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε στην κόρη της.

«Έχει 2 βδομάδες και μπαίνουμε στην 3η που εμφανίστηκαν στην Χατζησταύρου 2 ή 3 σκυλιά.. Εκ των οποίων το 1 επιτίθεται σε ότι κινείται.. Την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα παλικάρι γυμνασίου – λυκείου και χθες στην κόρη μου κάτω από την πολυκατοικία χωρίς να κάνει κάτι το παιδί.. Ήμουν από πίσω της.. Φοβάται τα σκυλιά γενικά οπότε δεν θα έκανε καμία κίνηση… Άρχισε να γαβγίζει κ να κινείται επιθετικά και λίγο ήθελε να την αρπάξει.. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει..»

Ένα φαινόμενο το οποίο μόνο άγνωστο δεν είναι στους Ξανθιώτες αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα εξακολουθεί να μένει άλυτο ενώ οι επιθέσεις αδέσποτων σε ανθρώπους κάθε άλλο παρά λίγες είναι;