Ξεκίνησαν, χθες, οι περιηγήσεις στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου, καθώς και η εξυπηρέτηση επισκεπτών στο Κέντρο Πληροφόρησης.

Κάθε χρόνο χιλιάδες είναι τα άτομα που επισκέπτονται τον Έβρο και βλέπουν από κοντά τον σημαντικό υγρότοπο της περιοχής.

Το Δέλτα του Έβρου είναι εδώ και πολλά χρόνια Προστατευόμενη Περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο, καθώς σε αυτόν βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πόρο για την τοπική κοινωνία, αλλά και όλη την ανθρωπότητα, λόγω της αξίας που έχει για την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη γεωργία, το κλίμα, την προστασία από τις πλημμύρες, την εκπαίδευση, την αναψυχή, τις επιστήμες.

Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου καθώς και να συμμετάσχουν στις περιηγήσεις, θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.

Το Κέντρο Πληροφόρησης θα λειτουργεί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα κατά τις ώρες 8.00 -16.00, ενώ τα δρομολόγια των περιηγήσεων θα πραγματοποιούνται στις 9.00, στις 11.00 και στις 13.00 συνοδεία του Φορέα Διαχείρισης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, προτείνεται η κράτηση θέσεων (Τηλέφωνο κρατήσεων: 25510 61000).