Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται από σήμερα και στην πόλη της Καβάλας, εκτός από τη Θάσο και την περιοχή Νέστου, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τεστ για ανίχνευση τυχόν κορωνοϊού σε συγγενικά πρόσωπα, συναδέλφους και λοιπές επαφές των ήδη γνωστών για τις αρμόδιες αρχές θετικών κρουσμάτων. Αρχικά θα γίνουν τουλάχιστον 150 τεστ.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι αυτοί ξεκινούν μετά και την έκκληση που έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας προς τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτιση του. Στην Π.Ε. Καβάλας το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα του SARS-Cov-2.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έλεγχος από την ΕΛΑΣ χθες το βράδυ σε συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην περιοχή της Νέας Καρβάλης και διαπιστώθηκε συγχρωτισμός. Ο υπεύθυνος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Επίσης διενεργούνται το τελευταίο τριήμερο εξετάσεις σε προσωπικό εταιρείας, αφού ένας υπάλληλος που ήρθε από Κύπρο, είχε βρεθεί θετικός. Τα μέχρι τώρα δείγματα που πάρθηκαν είναι αρνητικά. Αναμένονται κι άλλα αποτελέσματα. Εκτός όμως από αυτή την περίπτωση, άλλα 20 θετικά κρούσματα έχουν αναφερθεί από άλλη εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ακριβής αριθμός τους θα ανακοινωθεί μάλλον σήμερα, ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Ίσως θα έπρεπε μάλιστα, για την Π.Ε. Καβάλας να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα και να γίνεται καλύτερη επιτήρηση από τις αρμόδιες αρχές.