«Θα κάνω οτιδήποτε για να ανοίξουν ξανά οι θεατρικές σκηνές και να επιστρέψουν στη δουλειά ηθοποιοί και μουσικοί», έγραψε ο 72 χρονος Άντριου Λόυντ Γουέμπερ, κάτω από τη φωτογραφία που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη στιγμή που εμβολιάζεται με το ChAdOx1 nCoV-19.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca συνεργάζονται για την ανάπτυξη του πειραματικού εμβολίου, ενώ χιλιάδες είναι οι εθελοντές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική για συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές. Μέχρι τις 20 Ιουλίου, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι τα πρώτα αποτελέσματα από 1.077 εθελοντές ήταν ενθαρρυντικά.

Ο 72χρονος Βρετανός συνθέτης και δημιουργός δημοφιλών μιούζικαλ, κάποια από τα οποία παρουσιάσθηκαν για περισσότερο από μία δεκαετία στα θέατρα του Γουέστ Εντ και του Μπρόντγουεϊ, εμφανίστηκε ανήσυχος για τις επικείμενες απολύσεις 400 εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, τις οποίες χαρακτήρισε αναπόφευκτες λόγω της κρίσης Covid-19.

Τα 41 θέατρα του Μπρόντγουεϊ παραμένουν κλειστά από τις 12 Μαρτίου λόγω της πανδημίας, ωστόσο η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι κινηματογράφοι θα μπορούν να ανοίξουν εκ νέου με μέτρα κοινωνικής απόστασης από τις 15 Αυγούστου.

Εκτός από την εκστρατεία για επαναλειτουργία των θεάτρων Ο Γούμπερ δημιούργησε κανάλι στο YouTube που μεταδίδει τις παραστάσεις των μιούζικαλ του – όπως το «The Phantom of the Opera», «Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat» και «Jesus Christ Superstar» – δωρεάν, με έκκληση στο κοινό για δωρεές στο The Actors Fund, το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για τα θύματα του κορονοϊού.

Η εταιρεία του Γουέμπερ, η Really Useful Group, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιχειρήσεις του Λονδίνου.

Πηγή:Daily Mail, CNN

Μοιράσου το άρθρο:

Source: ert.gr