Από την οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε με την πανδημία, δεν γλίτωσε ούτε η εταιρεία Marks & Spencer Group Plc, αφού σήμερα, ανακοίνωσε πως θα μειώσει το προσωπικό της κατά 7.000, τους επόμενους 3 μήνες.

Η βρετανική βιομηχανία έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από την έναρξη της καραντίνας, με τις πωλήσεις ρούχων και ειδών σπιτιού να εμφανίζουν μείωση κέρδους κατά 39% τις τελευταίες 13 εβδομάδες. Εξαίρεση αποτελεί ο κλάδος των τροφίμων.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία ανέφερε πως τα μέτρα για την πανδημία πλήττουν τις προοπτικές για αύξηση του κέρδους, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να καταγράφουν υποχώρηση της τάξης του 46% μέχρι στιγμής φέτος.

Μεταξύ των ισχυρών οικονομιών του πλανήτη, το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από το lock down, με μείωση της παραγωγής κατά 20,4%, το δεύτερο τρίμηνο. Υπήρξε μια μικρή ανάκαμψη τον Ιούνιο, ωστόσο οι καταναλωτές εμφανίζονται συγκρατημένοι. Την ίδια στιγμή, τα φυσικά καταστήματα έχουν να συναγωνιστούν τις αγορές μέσω διαδικτύου, με την κυβέρνηση να πιέζεται για κατάργηση της υποστήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρά τις ανησυχίες σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις.

Η M&S για να μπορέσει να ανταποκριθεί ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και σε εθελούσεις αποχωρήσεις, σχεδιάζοντας ταυτόχρονα κάποιες προσλήψεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Μοιράσου το άρθρο:

Source: ert.gr