Η Θράκη, τις τελευταίες δεκαετίες, είναι ένα απτό παράδειγμα, για όλη την Ευρώπη και τη διεθνή Κοινότητα, αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο και σε μια εποχή που ο θρησκευτικός εξτρεμισμός δημιουργεί σύγχρονες τάσεις μισαλλοδοξίας στις δημοκρατικές κοινωνίες της Δύσης, τόνισε σήμερα η Βουλευτής Ο. Κεφαλογιάννη συμμετέχοντας στην Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης.
Στη συνεδρίαση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, αναφέρει η κα Κεφαλογιάννη, τόνισα ότι η σπουδαιότητα του έργου της Επιτροπής δεν είναι μόνο η στενή έννοια της ανάπτυξης μιας Περιφέρειας της χώρας μας, που έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες.
Ένα από τα σημαντικά ζητήματα για την περιοχή, σε επίπεδο θεσμικό, είναι το θέμα της θέσης των γυναικών. Με αφορμή, λοιπόν, τη συμμετοχή μου στην ομάδα εργασίας για τα θεσμικά ζητήματα, πρότεινα στην Επιτροπή τη συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που ήδη έχει αναπτύξει δραστηριότητα στην περιοχή, καθώς τον Νοέμβριο του 2019 στην Αλεξανδρούπολη, συμμετείχε και στήριξε την υπογραφή της διακήρυξης ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία μεταξύ των τεσσάρων Μητροπολιτών των Ιερών Μητροπόλεων της Θράκης και του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και των Μουφτήδων από τις τρεις Μουφτίες της Θράκης.
Η ανάδειξη και η περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση πρωτοβουλιών σε ζητήματα ισότητας θα πρέπει να αποτελέσουν έναν από τους πυρήνες στην προσπάθεια θεσμικής θωράκισης και ανάπτυξης της Θράκης.