Αρχική HOT NEWS Η Αθήνα διαψεύδει Στόλτενμπεργκ για συνομιλίες με Άγκυρα

Η Αθήνα διαψεύδει Στόλτενμπεργκ για συνομιλίες με Άγκυρα

Συμφώνησαν Ελλάδα και Τουρκία για διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Όπως τονίζει o Γιενς Στόλτενμπεργκ, ύστερα από συνομιλίες με την ελληνική και τουρκική ηγεσία, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν στη διεξαγωγή τεχνικών συζητήσεων στο ΝΑΤΟ ώστε να δημιουργήσουν μηχανισμούς για την αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μείωση του κινδύνου «επεισοδίων και ατυχημάτων».

Την είδηση ωστόσο διαψεύδουν ελληνικές διπλωματικές πηγές οι οποίες αναφέρουν πως «οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα», προσθέτουν.

Oι ίδιες πηγές τονίζουν πως: «Η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μίας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δε συνιστά έναρξη διαλόγου».

Πηγή: ΕΡΤ

Exit mobile version