Με αφορμή τα 110 χρόνια ιστορίας της Alfa Romeo, ένας Έλληνας σχεδιαστής αποφάσισε να
δημιουργήσει ένα ψηφιακό σχέδιο. Πρόκειται για μία προσπάθεια “αναβίωσης” της Alfa Romeo Tipo 33.

Το εν λόγω αυτοκίνητο εντυπωσίασε τους πάντες με την εμφάνιση του, αλλά και τον κινητήρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Η έκδοση δρόμου σχεδιάστηκε από τον Franco Scaglione και κάτω από το καπό του βρισκόταν ένας αλουμινένιος V8 κινητήρας χωρητικότητας 1.995 κ.εκ. που απέδιδε 230 ίππους.

Το ψηφιακό σχέδιο που βλέπετε στις οθόνες σας ονομάζεται «110 Speciale» και δημιουργήθηκε από τον Ξανθιώτη Γιάννη Στεργιάδη, ο οποίος ασχολείται με την σχεδίαση προϊόντων. «Ένας προσωπικός φόρος τιμής στην Alfa Romeo, τη φίρμα που με έκανε να πιστεύω ότι το αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας σχεδιαστής.

Το τελικό αποτέλεσμα έχει δεχθεί έντονες επιρροές από τα μοντέλα του παρελθόντος, 33 Tipo Stradale και Disco Volante. Από το φουτουριστικό σχέδιο δεν απουσιάζει η τριγωνική μάσκα, οι χαρακτηριστικές ζάντες, αλλά και η εντυπωσιακή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Η ιταλική φίρμα δε σκοπεύει να δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον ένα αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ωστόσο το εντυπωσιακό σχέδιο του Γιάννη Στεργιάδη δεν παύει να έχει το δικό του ενδιαφέρον. Περισσότερα όμορφα σκίτσα και ψηφιακά σχέδια από τον ίδιο καλλιτέχνη μπορείτε να δείτε στη σελίδα του στο Instagram.