*Γράφει ο Παναγιώτης Β. Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Η σημερινή ανακοίνωση της αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, ήταν πραγματικά μία ιστορική στιγμή για την Ελληνική Δικαιοσύνη, για την Ελληνική Δημοκρατία, ενάντια στα φαινόμενα του Ναζισμού και του Φασισμού.

Αυτά ως μία πρώτη ανάγνωση, μιας υποθέσεως που δεν είναι τόσο απλή και φυσικά – όσο και αν προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά μέσω αυτής – περιέχει πολλά περισσότερα στοιχεία.

Εκείνο που διακρίνεται, για άλλη μία φορά, είναι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, που είναι η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και της ΥΠΑΡΞΗΣ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και κάθε ακραίας (είτε δεξιά είτε αριστερά) τάσης, στην Ελλάδα, απο το 2006 μέχρι και σήμερα.

Γιατί πολύ απλά κάθε τέτοιο πολιτικό μόρφωμα, εξυπηρετεί πάντα τον εκλογικό και πολιτικό εκφοβισμό του ψηφοθηρικού κοινού, της “πολιτικής πελατείας”, που θέλουν όμηρους όλους εκείνους που θα αναδείξουν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις για να κυβερνήσουν τούτο τον έρμο τόπο.

Χθες η Χρυσή Αυγή, σήμερα ο Ρουβίκωνας, αύριο κάποιο άλλο μόρφωμα! Και δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω την κουβέντα αν η Χρυσή Αυγή είναι ίδια με τον Ρουβίκωνα, γιατί τότε πρέπει να συζητήσουμε εάν η αναρχία και η αυτοδικία, είναι μέρος του πολιτικού και δικαστικού μας πολιτισμού ως χώρα!

Το σημερινό μου σημείωμα, θέλει να επικεντρώσει ξεκάθαρα, στο θέμα της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, που επι χρόνια, “εκκολάπτει” διάφορες τέτοιες ακραίες συνέργειες, για να τις χρησιμοποιεί ως αποσταθεροποιητικό παράγοντα έναντι περιστάσεων όπως τα “Μνημόνια” κλπ, αποπροσανατολίζοντας κατ’ ουσίαν την κοινή γνώμη απο τα ουσιώδη, δημιουργώντας διλήμματα απέναντι στην ωμή πραγματικότητα.

Ναι, η Χρυσή Αυγή, που χρόνια πριν αυτονομηθεί ως κόμμα βρισκόταν στους κόλπους διαφόρων κομμάτων – ακόμη και εξουσίας – είναι ΕΝΟΧΗ για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του Ποινικού Δικαίου και ορθώς καταδικάστηκαν οι εκπρόσωποί της.

Ναι, η Χρυσή Αυγή, λειτούργησε στα πρότυπα του Ναζισμού και του Φασισμού, προδίδοντας όλους εκείνους που την ψήφισαν και που δεν επιζητούσαν αίμα και εκδίκηση, αλλά προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, όπως άλλωστε διακήρυττε η ίδια η οργάνωση.

Ομως, οι “ενωμένοι πολιτικοί αρχηγοί” του σήμερα, δεν μπορούν να νιώθουν αμέτοχοι σε όλο αυτό. Είναι μέρος του συστήματος, που “γέννησε” και “άνδρωσε” τη Χρυσή Αυγή και κάθε τέτοιο μόρφωμα. Είναι αυτοί που δημιούργησαν τα περιθώρια να μπορεί η κάθε οργάνωση του τύπου αυτού να μετέχει σε εκλογικές διαδικασίες, να έχει ελεύθερα γραφεία, να εισπράττει χρηματοδοτήσεις απο τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου.

Και μετά τι; 

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και το ΚΛΑΜΑ, απέναντι σε δολοφονίες τύπου Φύσα, που επίσης κατάφεραν να δημιουργήσουν “ήρωες” νέου τύπου, καταλύοντας του τι σημαίνει “ηρωϊσμός” και “ηρωϊκή πράξη”.

Αυτή την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ δεν μπορώ να την ανεχθώ φίλοι αναγνώστες, δεν είναι δυνατόν να την αφήσω ασχολίαστη.

Σήμερα, μετά την αναμενόμενη καταδικαστική απόφαση της Χ.Α., που επι της ουσίας ελάχιστα – λόγω του νέου ποινικού κώδικα – θα επιφέρει στους εγκληματίες, θα έπρεπε να ζητήσει ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Συγνώμη απο τους Ελληνες Ψηφοφόρους που προδόθηκαν απο την Χ.Α. που η ίδια η Πολιτεία επέτρεψε να υπάρχει και να κατέρχεται στις εκλογές.

Συγνώμη απο τα εκατοντάδες θύματα ρατσισμού των εγκληματιών της Χ.Α.

Συγνώμη απο τη μητέρα του Φύσα, που έχασε τον γιο της άδικα…

Συγνώμη απο ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, που άφησαν ανοχύρωτη τη Δημοκρατία, το Πολιτικό Σύστημα.

Και τέλος μία ΣΥΓΝΩΜΗ απο την Ελληνική Δικαιοσύνη, που την ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ να βγάλει το “φίδι απο την τρύπα”, ένα “φίδι” που εκείνοι δημιούργησαν και εκείνοι ανέθρεψαν!