Την ανάγκη να οργανωθεί το σχέδιο δράσης που θα δώσει ώθηση στην Ανάπτυξη μετά τον κορονοϊό τόνισε η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, σε δηλώσεις της κατά τη σημερινή πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψής της στην Καβάλα.

Η κ. Αντωνίου μετέφερε το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για την περιοχή και την επίλυση των προβλημάτων της. Επισήμανε δε την ανάγκη οι πολίτες να είναι προσεκτικοί για να περάσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη χώρα.
Τα σημαντικά αναπτυξιακά θέματα της Π.Ε. Καβάλας τέθηκαν στην κ. Αντωνίου από τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους του νομού, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αρχικά της μετέφεραν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Ανατολικής Μακεδονίας στην ενιαία περιφέρεια, ζητώντας να συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό της Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης.
Επισήμαναν και το θέμα της διαφοράς επιδότησης του κόστους εργασίας μεταξύ της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας και την ανάγκη να βρεθεί λύση για την πληρωμή του στις επιχειρήσεις που δεν είχαν προσφύγει δικαστικά.
Μεταξύ των βασικών θεμάτων που τέθηκαν στην εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού ήταν, η σιδηροδρομική σύνδεση, η κατασκευή του οδικού άξονα Καβάλας- Δράμας, η συνέχιση της Περιμετρικής οδού της Καβάλας, η αντιμετώπιση των πλημμυρών στα Τενάγη των Φιλίππων και η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων.
Το πρόγραμμα της παρουσίας της κ. Αντωνίου στην Καβάλα αύριο Παρασκευή περιλαμβάνει επίσκεψη στην Egnatia Aviation, στον Οργανισμό Λιμένα και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων.