Ο Θανάσης Παπατριανταφύλλου είναι ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός ο οποίος ζει στον Ροδίτη και όπως λέει διαθέτει μεγάλη αγάπη για την Θράκη. Έτσι λοιπόν σε συνδυασμό με την αγάπη του για την συγγραφή άρχισε, να γράφει βιβλία για την ιστορία της Θράκης.

 

Πως άρχισε να γράφει
«Αφού βγήκα στην σύνταξη, άρχισα να διαθέτω αρκετό χρόνο στο γράψιμο και γράφω για την μεγάλη μου την Θράκη μας, τον τόπο μας. Είμαι πολύ μεγάλος τοπικιστής μου αρέσει ο τόπος μου. Υπήρχαν από χρόνια κάποιες ενδείξεις ότι θα ασχοληθώ με το γράψιμο.

Όταν πήγα στην Γερμανία ως αποσπασμένος δάσκαλος και αναγκάστηκα να γράψω κάποια ποιήματα για κάποια γιορτή, είδα ότι αυτά άρεσαν στον κόσμο», είπε στον «Χ» ο κος Παπατριανταφύλλου.

Σχετικά με τα βιβλία του
Θέλησε όμως να ασχοληθεί περισσότερο με την συγγραφή και να αποτυπώσει και τον τοπικό αντίκτυπο. «Ήμουν στον σύλλογο “Αγία Κυριακή” στον Ροδίτη και εκεί είχα την συνήθεια να βγάζω και ένα μικρό λόγο για τις χαμένες πατρίδες. Αυτά τα κείμενα κάποια στιγμή έγιναν αρκετά και αποφάσισα να κάτσω να γράψω.

Πράγματι έκανα μία διασκευή στα κείμενα αυτά και βγήκε το πρώτο βιβλίο με τίτλο “Θράκη Ιστορίες Ζωής”  και περιγράφονται σαν μυθιστόρημα η ζωή των προσφύγων του Ροδίτη από την Ανατολική Θράκη μέχρι και σήμερα», είπε. Το «Θράκη Ιστορίες Ζωής», όπως είπε αποτελεί και το αγαπημένο του βιβλίο από τα 10 που έχει γράψει. «Το βιβλίο “Θράκη Ιστορίες Ζωής” περιέχει ιστορικά γεγονότα και προσωπικά, για αυτό αποτελεί το αγαπημένο μου βιβλίο».

Στο βιβλίο του «Πράσσειν (ποιητικά) Άλογα ή Εικοτολογίες», είναι η συλλογή της κρίσης όπως την αποκαλεί και εκεί γραφεί για τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Για το βιβλίο του «Ροδίτης», είναι σαν τουριστικός οδηγός, αλλά περιέχει πολλά ιστορικά στοιχεία και λεπτομέρειες αναφορικά με τον Ροδίτη. Το βιβλίο του «Θρακιώτικα και άλλα», κυκλοφόρησε σε 4.000 αντίτυπα και δόθηκε σε όλα τα παιδιά του νομού της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δωρεάν και μάλιστα ο ίδιος ήταν αυτός που τα μοίρασε. Θέλησε όμως να ασχοληθεί και με κάτι άλλο όπως είναι οι μύθοι του Αισώπου και έγραψε για αυτούς.

Το μήνυμά του για την Θράκη
Σε ερώτησή μας σχετικά με την ιδιαιτερότητα της Θράκης και ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί που την εγκαταλείπουν (κάτι το οποίο αναφέρεται και στα βιβλία του), ο συγγραφέας απάντησε το εξής: «Έλληνες προσοχή. Μην φεύγετε από τον τόπο σας».

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει μέσω του διαδικτύου τα βιβλία του Θανάση Παπατριανταφύλλου, πληκτρολογώντας απλά το όνομα του συγγραφέα.

ΠΗΓΗ: xronos.gr