Ανέστειλε τη λειτουργία του για 14 ημέρες το 1ο 12/θεσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, μετά τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνoϊού που εντοπίστηκαν σε εκπαιδευτικούς.

Το κλείσιμο της σχολικής μονάδας για 14 ημέρες εισηγήθηκε η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου λόγω της συρροής κρουσμάτων, και επειδή η επιδημιολογική κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επιδεινώθηκε και η περιοχή εντάσσεται στο επίπεδο 2 επιτήρησης στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την νόσο Covid-19.

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των σχολικών μονάδων σε σχέση με την Covid-19 η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Έβρου έπρεπε να εισηγηθεί το κλείσιμο ή τη συνέχιση της λειτουργίας. Έτσι, με βάση τα τρία κρούσματα η υπηρεσία μας εισηγήθηκε την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας για 14 ημέρες μέχρι και τις 6/11», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Ευαγγελία Κοσμαδάκη.

«Δυστυχώς, έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, τα οποία και οδηγούν την πολιτεία σε αυτή την απόφαση. Σχετικά με τους μαθητές μας, θα πρέπει εκτός από την αποχή τους από το σχολείο να διακόψουν και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους και να παραμείνουν στο σπίτι ‘με στενή παρακολούθηση της υγείας τους’. Ο λόγος που κλείνει το σχολείο είναι να προλάβουμε την όποια εξάπλωση του ιού στην κοινότητα του σχολείου», σημειώνει με ανακοίνωσή της προς τους γονείς η Διεύθυνση του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, υπογραμμίζοντας πως «τα μαθήματα θα συνεχιστούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, κάτι που θα γνωστοποιηθεί άμεσα με λεπτομέρειες».

ΠΗΓΗ: ert.gr