Με την απορία στα πρόσωπά τους, βρίσκονται κάτοικοι του ακριτικού νησιού της Σαμοθράκης, που ενώ δεν έχουν ευτυχώς κρούσματα κορονοϊού, εντούτοις, η περιοχή ακολουθεί τα όσα ισχύουν ενιαία για την Περιφερειακή Ενότητα Εβρου.

Μάλιστα, ένας ενεργός πολίτης, και συντάκτης τοπικού blogs, αναφέρει:

“Βλέποντας την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού να βρίσκεται με γεωμετρική πρόοδο. Αυτό βέβαια, δυστυχώς, δεν θα μπορούσε να μην συμβαίνει στην Περιφέρεια μας κυρίως, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Όλα οδηγούν σε πιθανή αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας εκ νέου. Από το πράσινο έγινε κίτρινο και οδεύουμε για το πορτοκαλί.

Στη Σαμοθράκη μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορωνοϊού, εκτός και αν υπάρχουν και δεν δημοσιοποιούνται, που είναι λάθος, γιατί δεν βρισκόμαστε πια στην καλοκαιρινή τουριστική περίοδο… Γεγονός που δεν πιστεύω ότι συμβαίνει…

Οπότε ερωτώ, δεν είναι κρίμα και άδικο η Σαμοθράκη χωρίς κρούσματα να βρεθεί στο πορτοκάλι επίπεδο 3 που περιλαμβάνει πολύ πιο αυστηρά μέτρα συγκριτικά με το κίτρινο επίπεδο 2, ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμη στο πράσινο επίπεδο 1; Τι κάνανε οι αρμόδιες αρχές από τότε που δημοσίευσα προηγούμενο σχετικό άρθρο μου την περασμένη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου για να αποσυνδεθεί η Σαμοθράκη από την Π.Ε Έβρου στον υγειονομικό χάρτη;”

Θα απαντήσει άραγε κανείς υπεύθυνος;

-Υπάρχουν ή όχι κρούσματα στο Νησί της Σαμοθράκης;

-Και αν υπάρχουν γιατί δεν αναφέρονται;

-Αν όχι, γιατί να “βάφεται” το νησί με τα “χρώματα” της επιδημιολογικής έξαρσης;