Διαγραφή χρεών και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητούν εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι οποίοι δηλώνουν ότι «τινάζεται στον αέρα» το οικογενειακό τους εισόδημα μετά το λουκέτο στην εστίαση που αποφάσισε η κυβέρνηση.

«Ό,τι απέμεινε από το προηγούμενο lockdown της άνοιξης (Μάρτη-Μάη) αλλά κι από την καλοκαιρινή περίοδο με το άνοιγμα του τουρισμού προσαρμοσμένο στις επιδιώξεις των μεγαλοξενοδόχων, των τουριστικών γραφείων και των αεροπορικών εταιρειών, έρχεται να το αποτελειώσει η νέα προκλητική επίκληση της ‘ατομικής ευθύνης’, αφήνοντας όσους σήκωσαν τα βάρη το προηγούμενο διάστημα αντιμέτωπους με την ανεργία και το οριστικό λουκέτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Έβρου, υπογραμμίζοντας πως «η πενιχρή αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους και η αναστολή πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους αυτοαπασχολούμενους, δεν αποτελούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Τινάζουν στον αέρα το οικογενειακό εισόδημα και μεταθέτουν για αργότερα το οριστικό κλείσιμο».

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να διαγραφούν όλα τα χρέη σε δημόσιο και τράπεζες και να διακοπεί κάθε χρέωση σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ.
Απαιτούν να παρθούν μέτρα, έστω και τώρα, όπως:

-Να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, να θωρακιστεί έστω και τώρα το σύστημα υγείας.

-Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν ΜΕΘ και μαζικά τεστ.

-Εδώ και τώρα άμεσα μέτρα στην παιδεία και στα μέσα μεταφοράς.

-Ουσιαστικός, πραγματικός έλεγχος για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας στους χώρους δουλειάς που μένουν ανοιχτοί.

ΠΗΓΗ: ert.gr