Μία 82χρονη γυναίκα από τον πρώην Δήμο Φιλίππων κατέληξε από κορονοϊό, στη διάρκεια της νύχτας, στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, 44 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μια στη Θάσο, και 52 στη Δράμα, όπου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας έχει αναστείλει την λειτουργία του Γ΄ Παιδικού Σταθμού λόγω εκδήλωσης επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 σε εργαζόμενή του. Επίσης, ανακοινώθηκαν 45 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, 32 στην Π.Ε. Ξάνθης και 36 στη Ροδόπη.

Η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δράμας από τις υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποιείται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Στην Καβάλα, δε λειτουργεί μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου για το αναγνωστικό κοινό η Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ με συνεχόμενο ωράριο, 8 το πρωί με 4 το απόγευμα λειτουργούν από χθες τα φαρμακεία της πόλης. Το απόγευμα θα εφημερεύουν οχτώ καταστήματα ανά ημέρα εναλλάξ, ενώ θα διανυκτερεύει ένα φαρμακείο ανά ημέρα. Στο διάστημα ισχύος των μέτρων κατά της Covid-19 θα παραμείνει κλειστό και το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου της περιοχής. Τα μέλη του θα μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του Συλλόγου -το οποίο έχει εκτραπεί-, για πλήρη εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών νοσοκομειακής και φαρμακευτικής βοήθειας των ογκολογικών ασθενών.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Νέστου έθεσε σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό ραντεβού. Κάθε πολίτης μπορεί να εισέλθει στην ιστοσελίδα του, όπου εμφανίζεται το εικονίδιο του e-ραντεβού, και να συμπληρώσει τη φόρμα αιτήματος. Σε σύντομο χρόνο θα ενημερωθεί για την ημέρα και ώρα προσέλευσής του στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

ΠΗΓΗ: ert.gr