Περίπου 140 γυναίκες από την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή που υπέστησαν οποιαδήποτε μορφή βίας από τον Μάρτιο -κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας- μέχρι και σήμερα, «έσπασαν» τη σιωπή τους και ζήτησαν βοήθεια από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για 51 γυναίκες που απευθύνθηκαν στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου λαμβάνοντας την κατάλληλη υποστήριξη, καθώς και για περίπου 90 γυναίκες συνεχιζόμενες εξυπηρετούμενες οι οποίες εξακολούθησαν να λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες.

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Οι αριθμοί είναι πάρα πολύ μεγάλοι σε τοπικό επίπεδο. Είναι κάτι που περιμέναμε, άλλωστε μας είχε προειδοποιήσει και η γ. γ. Οικογενειακής Πολιτικής Ισότητας των Φύλλων καθώς σε περιόδους είτε υγειονομικής είτε οικονομικής κρίσης καταγράφεται αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Δημήτρης Στεφανίδης και τόνισε, «εμείς μπορούμε να μπαίνουμε σε καραντίνα αλλά οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου σίγουρα δεν μπαίνουν».

Όπως διευκρίνισε, «αν κάποια γυναίκα είναι θύμα έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας, έχει διέξοδο. Δεν είναι μόνη της καθώς το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου παραμένει σε λειτουργία από την Δευτέρα-Παρασκευή από τις 7πμ-3μμ λαμβάνοντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τα στελέχη τους όσο και για τις συμβουλευόμενες, ενώ η γραμμή SOS 15900 λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα».

ΠΗΓΗ: ert.gr