Η πόλη Μπελίτσα βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Ρίλα 22 χιλ. απο το γνωστό θέρετρο του Μπάνσκο, και είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας. Στην γύρω της περιοχή, απλώνονται μερικά από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα δάση Λευκής Μουριάς στα Βαλκάνια.

Τα υπέροχα ορεινά μονοπάτια, περνάνε από δάση Οξιάς και Ερυθρελάτης και οι πεζοπόροι χαίρονται τους ήχους και τις μυρωδιές της φύσης και το υπέροχο κελάϊδισμα των πουλιών.

Αλλά το πιο αξιοσημείωτο αξιοθέατο στην περιοχή της Μπαλίτσα, είναι το πάρκο-καταφύγιο για τις απελευθερωμένες αρκούδες-χορεύτριες, που βρίσκεται ανάμεσα σε μεγάλα ηλιόλουστα λιβάδια. Αποδεικνύεται ότι στο τεχνητό περιβάλλον που δημιουργήθηκε εκεί, οι αρκούδες ζουν 5 έως 10 χρόνια περισσότερο από τις αρκούδες που ζουν ελεύθερες στα δάση.

Και ακόμη και ο νέος κοροναϊός δεν μπορεί να εμποδίσει τους τουρίστες οι οποίοι πηγαίνουν να τις δουν. Η Διεύθυνση του πάρκου-καταφύγιου, χαίρεται που ο αριθμός των τουριστών δεν έχει σημειώσει κάποια αξιόλογη μείωση κι αυτό το φθινόπωρο. Το πάρκο κλείνει στις αρχές Δεκεμβρίου για την χειμέρια νάρκη των αρκούδων. Μέχρι τότε, όλοι μπορούν να το επισκεφθούν για να δουν από κοντά τα υπέροχα αυτά ζώα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον “Παράδεισο της αρκούδας”, μπορείτε να διαβάσετε τη δημοσίευση «Μπελίτσα – η πόλη των αρκούδων χορευτριών και της συναρπαστικής φύσης».