Μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Ιατρική Σχολή, Τμήμα οφθαλμικών παθήσεων Μέλος της Σχολής Assoc, φέρνει σήμερα στο “φως” το ΘΠΕ, με στοιχεία από την εφημερίδα Hyrriet.

O Δρ. Ceyhun Arıcı δήλωσε ότι τα κύρια συμπτώματα της νέας νόσου του κορανοϊού (Covid-19) μπορεί να ξεκινήσουν με μια μικρή αδιαθεσία στο σώμα, όπως κρύο, χωρίς πυρετό και ξηρό βήχα και ερυθρότητα των ματιών, πριν ξεκινήσουν τα βασικά συμπτώματα πυρετού, ξηρού βήχα, αδυναμίας.

Υπενθυμίζει  ότι υπάρχουν 7 τύποι κοροναϊών που μολύνουν τον άνθρωπο, ο Arıcı έκανε μια δήλωση στον δημοσιογράφο AA και σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση της νόσου Covid-19 που ονομάζεται SARS το 2002, MERS το 2012 και του ιού SARS-COV-2 το 2019, όπως Δήλωσε ότι φαίνεται ότι οι ασθένειες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με την εμπλοκή των ματιών και τα δάκρυα να είναι θετικά όσον αφορά τον ιό.

Αναφέρει ότι η ερυθρότητα των ματιών μπορεί να προκληθεί από αλλεργικές, βακτηριακές, ιογενείς και σοβαρές φλεγμονές των ματιών και άλλες καταστάσεις όπως η ξαφνική αύξηση της πίεσης των ματιών, ο Beek είπε: “Με τη νόσο Kovid-19, η πιο κοινή αγγειακή βαθμονόμηση στο μάτι είναι επίσης διευρυμένη και εμφάνιση κόκκινων ματιών Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή επιπεφυκίτιδας ή φλεγμονής του λευκού ιστού του ματιού. Μπορεί να συνοδεύεται η απαλλαγή. Μελέτες με βάση τις περιπτώσεις σπάνια δείχνουν παράλυση των μυών που κινούν το μάτι, διπλωπία και εμπλοκή του αμφιβληστροειδούς στο οπτικό κέντρο. Ωστόσο, το πιο κοινό σύμπτωμα που θα δούμε είναι η ερυθρότητα του ματιού.

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν η ερυθρότητα των ματιών επιμένει για μια ημέρα.

Επισημαίνει ότι δεν έχει παρατηρηθεί μόνιμη βλάβη σε ασθενείς λόγω ερυθρότητας των ματιών σε κλινικές παρακολούθηση και μελέτες μέχρι στιγμής, ο Arıcı δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα ή μερικές εβδομάδες στο άτομο που είχε το Kovid-19.

Σημειώνει όμως, ότι η ερυθρότητα των ματιών μπορεί να είναι το αρχικό σημάδι της νόσου, σημείωσε:

“Εκείνοι που αναπτύσσουν ερυθρότητα στα μάτια τους πρέπει να φέρουν αυτή τη δυνατότητα στο μυαλό τους λόγω της πανδημίας. Φυσικά, όχι να πανικοβληθούν, αλλά να λάβουν υπόψη τόσο τους εαυτούς τους όσο και τη δυνατότητα μόλυνσης στο περιβάλλον τους. Εάν κοιτάξουμε πόσα άτομα με ερυθρότητα των ματιών έχουν νόσο Kovid-19, αυτό είναι. Πολύ σπάνιες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το εξάνθημα. Μπορεί επίσης να ξεκινήσει με μια ήπια αδιαθεσία στο σώμα, χωρίς πυρετό και ξηρό βήχα και ερυθρότητα των ματιών. “

“Το Covid-19 μπορεί να ξεκινήσει με τη συμμετοχή των ματιών έως και 32 τοις εκατό” 

Εξηγώντας ότι τα συμπτώματα στο μάτι μπορούν να παρατηρηθούν σε άτομα με υγιή δομή των ματιών και υπάρχουσες παθήσεις των ματιών, ο Arıcı είπε ότι τα άτομα με χρόνια προδιάθεση και ξηροφθαλμία, τα οποία συχνά αντιμετωπίζουν ερυθρότητα των ματιών λόγω επιφανειακής φλεγμονής, μπορεί να μην έρχονται πρώτα στο μυαλό με τη νόσο Kovid-19, αλλά ένα πρόσφατα αναπτυσσόμενο και συνεχές εξάνθημα. τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν συμβαίνει.

Πολλές μελέτες σχετικά με τη σχέση μεταξύ του κόσμου και στην Τουρκία Covid-19 με την υγεία των ματιών, επισημαίνοντας την εκτέλεση, μοιράστηκε τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα στην έρευνα:

“Το Covid-19 μπορεί να ξεκινήσει με εμπλοκή στα μάτια έως και 32 τοις εκατό. Η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί σε αυτό το στάδιο χωρίς ενεργά συμπτώματα. Βλέπουμε ότι είναι θετικό στα δάκρυα έως και 24 τοις εκατό. Αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι το δάκρυ, η ενεργοποίηση στο αίμα και η κλινική σοβαρότητα της νόσου. Στην κλινική εικόνα που διεξάγουμε αυτήν τη στιγμή, εστιάζουμε στο πώς τα ευρήματα στο μάτι επηρεάζονται από την ενεργοποίηση της νόσου, εκτός από τη θετικότητα στην πρώιμη περίοδο. Επειδή δεν υπάρχει πρωταρχική αποτελεσματική θεραπεία της νόσου, την οποία ονομάζουμε αντιική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εμβόλιο τονίζεται στο Covid-19. “

Εξηγώντας ότι έλαβαν τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά της πιθανότητας του Covid-19 όταν παραπέμφθηκαν με το παράπονο της ερυθρότητας των ματιών, ο Arıcı δήλωσε ότι η οπτική οξύτητα και η ενδοφθάλμια πίεση του ασθενούς εξετάστηκαν ως βάση της οφθαλμικής εξέτασης, το μέτωπο και το πίσω μέρος του ματιού εξετάστηκαν με μικροσκόπιο και εάν δεν υπήρχε πρόβλημα εκτός από ερυθρότητα, ο ασθενής πρέπει να παρακολουθείται.

Τα χέρια αγγίζουν τα μάτια περίπου 10 φορές την ώρα

Υπενθυμίζει παράλληλα, ότι το Covid-19 μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων, ο Ceyhun Arıcı δήλωσε ότι το μέγεθος του σταγονιδίου ποικίλλει στο επίπεδο του μικρού, όσο μεγαλύτερο είναι το σταγονίδιο, τόσο υψηλότερο είναι το ιικό φορτίο και τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος μετάδοσης. Ο Arıcı τόνισε ότι οι μάσκες λαμβάνονται κάτω από το πηγούνι ή αφαιρούνται κατά την κατανάλωση και κατανάλωση ποτών και υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός εάν ένα μέρος είναι φορέας ενώ μιλάει.

Σύμφωνα με έρευνες, ο Arıcı είπε ότι οι άνθρωποι αγγίζουν τα μάτια τους περίπου 10 φορές την ώρα, “Μπορούμε να το μειώσουμε όταν είμαστε συνειδητοί, αλλά είναι ένα στιγμιαίο αντανακλαστικό. Πρέπει να ακολουθούνται οι κανόνες υγιεινής των χεριών και οι μάσκες πρέπει να φοριούνται αμοιβαία. Όταν οι μάσκες έρχονται κάτω από τη μύτη, ο ιός περνάει με αναπνοή. Το κύριο πράγμα εδώ είναι ότι η μάσκα είναι γεμάτη. να φορέσει και ότι ο αέρας ρέει μέσα από τη μάσκα. ” είπε.

Αποτελεσματική στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από γυαλιά ή γείσο

Ο Ceyhun Arıcı δήλωσε ότι προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικά καλύμματα που καλύπτουν πλήρως τα μάτια και το περιβάλλον τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των ματιών από το φορτίο του ιού, που είναι ένας από τους κύριους τρόπους μετάδοσης, και πραγματοποίησε τις ακόλουθες αξιολογήσεις:

«Προτιμούμε τις μάσκες ματιών που είναι εντελώς κλειστές κατά τη διάρκεια του χρόνου που εργαζόμαστε στις υπηρεσίες Covid-19. Εάν όχι, χρησιμοποιούνται ασπίδες. Όσο μικρότερο είναι το σταγονίδιο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος αναστολής. Θεωρητικά μιλώντας, ένα σταγονίδιο μεγέθους χιλιάδων μικρών πέφτει από 1 μέτρο σε περίπου 0,3 δευτερόλεπτα. Ένα σωματίδιο έως 100 μικρά σε 3 δευτερόλεπτα, 10 μικρά σε 300 δευτερόλεπτα και ένα σωματίδιο έως 1 μικρόν σε 30 χιλιάδες δευτερόλεπτα, δηλαδή περίπου 8-9 ώρες. Καθώς το μέγεθος μειώνεται, το ιικό φορτίο μειώνεται, αλλά όταν δεν φοράμε προστατευτικά γυαλιά ή γείσα, ο κίνδυνος μόλυνσης ή επαφής με τα μάτια μας Επομένως, είναι αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε γυαλιά ή γείσο όταν είναι απαραίτητο. Η χρήση γείσου ή γυαλιών που καλύπτουν την περιοχή των ματιών αποτρέπει επίσης την αφή αντανακλαστικά. “

Εξηγώντας ότι πολλοί άνθρωποι με διαταραχή διάθλασης χαμηλού αριθμού και με διαταραχή των ματιών κάτω από τον αριθμό 1 δεν χρησιμοποιούν γυαλιά, ο Arıcı συμβούλεψε όσους τα χρειάζονται να φορούν γυαλιά, ειδικά επειδή θα βοηθήσει στην αποτροπή της επαφής των ματιών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο Arıcı δήλωσε ότι όσοι φορούν φακούς επαφής μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους φακούς τους, δίνοντας προσοχή στους κανόνες υγιεινής ως συνήθως, προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν συστήνουν περισσότερα γυαλιά για να αποτρέψουν την επαφή με άτομα, θα δώσουν νέους φακούς, η χρήση φακών δεν ενέχει πρόσθετο κίνδυνο εάν τηρούνται οι κανόνες.

Το Covid-19 μπορεί να σηματοδοτήσει μόνο με ερυθρότητα στα μάτια.