Αρχική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 1. ΔΙΕΘΝΗ Ενας Έλληνας και ένας Τούρκος θα σώσουν τον κόσμο;

Ενας Έλληνας και ένας Τούρκος θα σώσουν τον κόσμο;

Ελπίδα και χαρά σε ολόκληρο τον πλανήτη με τα νέα που αφορούν την παρασκευή εμβολίων, όπως της αμερικανικής MODERNA που ανακοινωσε αποτελεσματικότητα του σκευάσματός της σε ποσοστό 95%.

Θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο, δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, στο Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης COSMOS FM, συνέντευξη που αναμεταδόθηκε από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Σε αυτή μίλησε για τη συνεργασία του με το ζεύγος των Tούρκων συναδέλφων του, Ουγούρ Σαχίν και Οζλέμ Τουρέτσι, που ηγούνται της γερμανικής BioNTech για την παραγωγή εμβολίου κι όπως εκτίμησε ο Ελληνοαμερικανός βιοτεχνολόγος και Πρόεδρος της Pfizer, μέσα στο 2021 το σκεύασμα θα είναι διαθέσιμο για ευρεία κατανάλωση.

«Συμβολικά είναι θαυμάσιο που έτυχε ο Ουγούρ να είναι Τούρκος και εγώ Έλληνας και μάλιστα πολύ Έλληνας, καθώς έχω δεσμούς με την χώρα, δεν γεννήθηκα εκτός χώρας. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα ερωτεύτηκα, όλοι οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου είναι στη χώρα. Ανησυχώ πάρα πολύ με την Τουρκική επιθετικότητα και παρακολουθώ τι γίνεται αυτή την στιγμή στο Αιγαίο, κάτω από το Καστελόριζο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Προσέθεσε «εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα και ο Ουγούρ Μουσουλμάνος και μάλιστα πολύ πιστός. Αυτό δεν θα μας εμπόδισε καθόλου αγκαλιάσαμε ο ένας τον άλλον και ούτε καν σκεφτήκαμε, το μόνο που είπαμε όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε ήταν πως θα είναι ένα θαυμάσιο μήνυμα ένας Έλληνας και ένας Τούρκος να σώσουν τον κόσμο, αν και οι στιγμές που λέγαμε αυτά πριν μήνες, ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο και δείχνει την δύναμη της διαφορετικότητας, όταν άνθρωποι με διαφορετικά background βρίσκονται μεταξύ τους, αλλά και το ότι τελικά υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για τον κόσμο, από αυτά που μοιάζουν με διακρατικές διαφορές. Είμαι χαρούμενος που το κάναμε μαζί με τον Ουγούρ, είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος».

Exit mobile version