Επίκαιρη ερώτηση (Α.Π:177/19-11-2020) προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, με την ιδιότητά του ως τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τις υψηλές τιμές των τιμολογίων των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, αναφέρεται στην καινούργια έρευνα της εταιρείας Rewheel που επιβεβαιώνει εκ νέου ότι μεταξύ των Eυρωπαίων πολιτών οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν πιο ακριβά για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, καθώς η χώρα συνεχίζει να έχει τα υψηλότερα τιμολόγια στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή στην Ελλάδα κυμαίνεται στα 44 ευρώ, όταν σε πολλές χώρες τα πακέτα απεριόριστων data κοστίζουν 30 ευρώ.

«Δυστυχώς, τα ευρήματα της νέας ειδικής έρευνας της εταιρείας δείχνουν και πάλι πως η χώρα μας παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες στον κόσμο και η πιο ακριβή στην ΕΕ στο κόστος δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, επαληθεύοντας την προ εξαμήνου μελέτη της Rewheel που κοινοποιήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση, και σημειώνεται, «τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα προσέλθει στην Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να απαντήσει διά ζώσης στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ροδόπης».