«Μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που στα 5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν τίποτε για την Ψηφιακή Εκπαίδευση», τονίζει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ανακοίνωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα Παιδείας.

«Το Υπουργείο Παιδείας μέσα σε ελάχιστο χρόνο πέτυχε να διασυνδέσει και να εξυπηρετήσει 1,6 εκ. χρήστες της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές», τονίζει ο κ. Στυλιανίδης και σημειώνει: «Από αυτούς καθημερινά παρακολουθούν μαθήματα 39.800 τμήματα Γυμνασίων και Λυκείων και 55.000 τμήματα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων».

Ο κ. Στυλιανίδης κάνει αναφορά στο έργο του όταν ήταν υπουργός Παιδείας, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε την περίοδο εκείνη και επισημαίνει: «Είναι προκλητικό πρώην Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνουν προβοκατόρικα μια τηλεοπτική μου φράση, επιδιώκοντας να κατασκευάσουν προπαγανδιστικά επιχειρήματα για να καλύψουν τη δίκη τους πολιτική αμηχανία και ανεπάρκεια. Είπα στο OPEN TV ότι «Η Τηλεκπαίδευση λειτούργησε γρηγορότερα στα ιδιωτικά σχολεία και αυτό αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Είπα κάτι ψέμματα; Αυτή η φράση τους οδήγησε στο στρεβλωτικό και προπαγανδιστικό συμπέρασμα, ότι εμείς είμαστε κυνικά κατά της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων(sic). Δεν στέκομαι στο προσωπικό γεγονός ότι είμαι παιδί δασκάλων του Δημόσιου Σχολείου, απόφοιτος κανενός κολεγίου αλλά του 1ου Δημοσίου Λυκείου Κομοτηνής και του επίσης Δημοσίου Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Την εκπαίδευση την έχω υπηρετήσει ως πρόεδρος των μαθητών, των φοιτητών, ως μέλος της ΕΦΕΕ και φυσικά ως Ακαδημαϊκός δάσκαλος. Εν’ αντιθέσει με πολλούς από του κριτές μου της Αριστεράς που αποφοίτησαν από γνωστά ιδιωτικά σχολεία και κολέγια».

Συνεχίζοντας ο κ. Στυλιανίδης ζητά απαντήσεις τονίζοντας:
«Γιατί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε όλες τις μεταρρυθμίσεις που εμείς ξεκινήσαμε από την προηγούμενη δεκαετία, εξαντλώντας την κυβερνητική δυναμική της στα τηλεοπτικά παράθυρα;

Πόσο ώριμο και υπεύθυνο είναι σε μια κρίσιμη στιγμή για τους Έλληνες, όταν η κάθε οικογένεια δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία ή το κλείσιμο της οικονομίας, κάποιες γραφικές φιγούρες της αριστερής ιδεοληψίας να προβοκάρουν, να ψηφοθηρούν κυνικά, επιδιώκοντας να σκεπάσουν την πολιτική αμηχανία τους και την ανεπάρκεια τους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών;

Στις δύσκολες αυτές ώρες όλοι κρινόμαστε, αν έχουμε το ηθικό ανάστημα να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα και τις προκλήσεις και να προτάξουμε αυτά που ενώνουν και δυναμώνουν το λαό και την πατρίδα μας, και όχι λογικές και στάσεις που διχάζουν, υπονομεύουν και επενδύουν πάνω στην δυστυχία της κοινωνίας και την αποτυχία της Ελλάδας.

Προσωπικά δεν πρόκειται να παρακολουθήσω αυτόν το κατήφορο ενός τμήματος της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό πράττει και η παράταξη που πιστεύω και υπηρετώ από παιδί, η Νέα Δημοκρατία».

ΠΗΓΗ: ert.gr