Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό μία νοσηλεύτρια, 52 χρόνων, του Γενικού Νοσοκομείου της Δράμας. Την τελευταία εβδομάδα νοσηλευόταν στη Θεσσαλονίκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δύο συνάδελφοί της, διασωληνώθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Τουλάχιστον 60 άτομα του προσωπικού του νοσοκομείου Δράμας νοσούν τις τελευταίες μέρες με κορονοϊό. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 54 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και 19 στη Δράμα.

Την προσωρινή απαλλαγή από τα καθήκοντά του στη Βουλή προκειμένου να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας ζήτησε από τον πρόεδρο του Σώματος, Κωνσταντίνο Τασούλα ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ., γιατρός-χειρουργός, Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έρχεται την Τετάρτη, στην Καβάλα για να πραγματοποιήσει rapid test στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Καβάλας, ενώ θα ανακοινωθεί το αν θα γίνουν τεστ την Πέμπτη το πρωί και στους πολίτες της περιοχής.

Την Δευτέρα, rapid test έγιναν από τον ΕΟΔΥ στην περιοχή του 8ου χλμ. Δράμας-Προσοτσάνης, σε τυχαία διερχόμενα αυτοκίνητα. Εξετάστηκαν 112 άτομα και βρέθηκαν θετικά τα έντεκα. Η επόμενη τυχαία δειγματοληψία στην περιοχή έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι, μπροστά από το γήπεδο της Νέας Αμισού.

ΠΗΓΗ: ert.gr