Με μια συμβολική κίνηση μεγάλης σημασίας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μας καλεί σε επαγρύπνηση και δράση.

«Οι άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς», αφιερωμένη στις γυναίκες του Συμβουλευτικού Κέντρου και τα ανήλικα παιδιά τους που κατάφεραν να αποδράσουν από την κακοποιητική σχέση, φιλοξενούμενες/α σε Ξενώνες της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων.

Οι αριθμοί είναι πραγματικά αποκαλυπτικοί. Μόνο για την περίοδο της καραντίνας (από Μάρτιο έως και σήμερα)
51 περιστατικά απευθύνθηκαν για πρώτη φορά στο Συμβουλευτικό Κέντρο,
ενώ πραγματοποιήθηκαν
1419 ενέργειες για τη στήριξη των εξυπηρετούμενων γυναικών (π.χ. ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, νομική και εργασιακή συμβουλευτική, παραπομπές σε άλλους φορείς):
239 συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης
231 συνεδρίες κοινωνικής στήριξης.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για την ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας. Στελεχώνεται με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό: ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και κοινωνιολόγο. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και τηρείται το απόρρητο της συμβουλευτικής, με σκοπό την προστασία των εξυπηρετούμενων γυναικών.

Υπενθυμίζουμε ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ήδη από το διάστημα της πρώτης καραντίνας και με αφορμή την αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει εξασφαλίσει έναν ασφαλή χώρο προσωρινής φιλοξενίας ατόμων που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία.

Απόψε το συγκεκριμένο σημείο στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης θα φωταγωγηθεί με το πορτοκαλί χρώμα που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως το χρώμα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Μηδενική αποδοχή. Μηδενική ανοχή της βίας κατά των γυναικών.