«Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο ΓΠΝΑ, καθώς από τα 21 κρεβάτια που υπάρχουν στη ΜΕΘ, τα 17 σήμερα είναι κατειλημμένα, ενώ οι κλινικές Covid-19 -με 132 κλίνες συνολικά- έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 50% και πλέον», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και τα τηρούμε αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε και να αδιαφορούμε», είπε ο κ. Πέτροβιτς, τονίζοντας πως «σε περίπτωση που απαιτηθεί, σύμφωνα και με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα δημιουργηθεί ακόμη ένα τμήμα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα περιστατικά».

Ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε ότι γίνονται συχνά τεστ σε αστυνομικούς και συνοριοφύλακες σε υπηρεσίες της Π.Ε. Έβρου καθώς και στο τελωνείο των Κήπων, ενώ παραδέχτηκε πως τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα εάν αυτό γινόταν από την αρχή της πανδημίας, όπως, άλλωστε, είχε ζητηθεί.

«Σαφώς εάν γινόταν νωρίτερα αυτά τα τεστ θα μας έδιναν μια πιο καθαρή εικόνα για το τι μπορούμε να περιμένουμε και τι πρέπει να αποφεύγουμε. Θεωρώ ότι η λογική της πρόληψης είναι η καλύτερη τακτική για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κρίση», κατέληξε ο κ. Πέτροβιτς.

ΠΗΓΗ: ert.gr