«Να έχουμε δύναμη να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που έχουμε σήμερα», λέει ο γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, και απαντώντας στο ερώτημα, «γιατί κάνει η ΑΔΕΔΥ απεργία σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση;», τονίζει, «γιατί το ζήτημα της υγείας αφορά όλους. Και μάλιστα της ενίσχυσης του Συστήματος της Υγείας. Όπως έχουμε αντιληφθεί όλοι πραγματικά η Δημόσια Υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και θα πρέπει με κάθε κόστος να διασφαλίζεται για τον κάθε Έλληνα πολίτη. Εκεί είναι το ‘κλειδί’. Και μάλιστα μέχρι σήμερα υπήρχε η άποψη ότι όλα θα μπαίνουν στην έννοια κόστους – οφέλους. Η υγεία είναι ένα αγαθό και δεν μπορεί να μπει σε καμία λογική κόστους – οφέλους».

Όπως τόνισε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, «δε νοείται σε μια τέτοια κατάσταση να μη διασφαλίζεται η υγεία για τον κάθε Έλληνα πολίτη. Πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο και για να γίνει αυτό πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Το ζήτημα του ΕΣΥ δεν είναι διεκδίκηση μόνο των δημοσίων υπαλλήλων, είναι υπόθεση του ελληνικού λαού. Είναι παλλαϊκό αίτημα. Με τη μη επάνδρωση του προσωπικού τα προηγούμενα χρόνια στο Σύστημα Υγείας τα προβλήματα φάνηκαν, όπως η εξουθένωση του προσωπικού. Έχουν σηκώσει έναν Γολγοθά για όλους μας απίστευτο τα τελευταία χρόνια, και το αποκορύφωμα είναι ότι σήμερα με την πανδημία που πραγματικά δοκιμάζονται όλοι, δίνουν μάχες πέρα από τις δυνάμεις του καθενός μας, για μας. Υπερβαίνουν τις ανθρώπινες δυνατότητες και με το φιλότιμο τους προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους».

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, για την περιοχή, και για όλες τις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, η υγεία, το ΕΣΥ είναι ακόμη μεγαλύτερης σημασίας, με την έννοια της προσέλκυσης και της ασφάλειας που νιώθει ο κάτοικος. Είναι αποτρεπτικός παράγοντας, όταν δεν λειτουργεί σωστά.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης «που», όπως τόνισε, «μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία». Όπως είπε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, «η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία ακυρώνει τις δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου, αντιδράσεων και περνά ό,τι μπορεί να περάσει μέσα σε αυτές τις συνθήκες με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις. Αυτή είναι η γενική αρχή που υπάρχει και εμείς αντιδρούμε σε αυτή την γενική αρχή». Και καταλήγει: «Αυτό δεν θα περάσει. Ακόμη κι ένας να θέλει να αντιδράσει και να φωνάξει θα πρέπει να μπορεί να το κάνει».

ΠΗΓΗ: ert.gr