Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι έλεγχοι ανίχνευσης αντιγόνου στον κορονοϊό, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Κομοτηνής, από κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ, σε συνεννόηση με τον Δήμο Κομοτηνής, με τη μορφή του drive-through -οι πολίτες της Ροδόπης και δίνουν δείγμα ρινικό προσέρχονται εποχούμενοι στα αυτοκίνητα, τις μηχανές και τα ποδήλατά τους.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ, και θα μπορούν να προσέρχονται τις ώρες 10.00 με 14.00. Την πρώτη μέρα, έγιναν 237 έλεγχοι και βρέθηκαν 13 θετικά δείγματα. Την Τετάρτη, τα δείγματα ήταν 211, και 11 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη νοσηλεύτρια των κινητών Συνεργείων, Αγγελική Παπαδοπούλου, σε μισή ώρα βγαίνει το αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που το  αποτέλεσμα είναι θετικό, ο εξεταζόμενος ειδοποιείται να έρθει ξανά για να γίνει εκ νέου λήψη δείγματος -που αυτή τη φορά θα σταλεί στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου θα γίνει η επιβεβαίωση ή μη, με τον μοριακό έλεγχο.

ΠΗΓΗ: ert.gr