Η ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στο πλαίσιο του Interreg Greece- Bulgaria CHIC διοργανώνει ένα διασυνοριακό διαδικτυακό φεστιβάλ με δωρεάν συμμετοχή και τίτλο: Συνδέοντας την κοινή πολιτιστική παράδοση – Connecting common cultural living tradition, από την Τετάρτη 2 έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020.

Στο πλαίσιο του Interreg Greece- Bulgaria CHIC και της υλοποίησης του επιμέρους έργου «Συνδέοντας την κοινή πολιτιστική παράδοση- Connecting common cultural living tradition», με ευθύνη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί Διασυνοριακό Διαδικτυακό Φεστιβάλ (web festival) γεμάτο πολιτισμό, γεύσεις, ήθη και έθιμα από την περιοχή της Κομοτηνής και του Χάσκοβο της Βουλγαρίας.

Το διασυνοριακό web festival του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής περιλαμβάνει :
• 2 πολιτισμικά σεμινάρια με συμμετοχές και από τις δύο περιοχές στόχους, με σκοπό να προσφέρουν γνώσεις γύρω από τα κοινά πολιτισμικά και πολιτιστικά στοιχεία ανάμεσα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ροδόπης και της Επαρχίας Χάσκοβο. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε μια προσπάθεια δημιουργίας πολιτισμικών σχέσεων, την προώθηση μιας ενιαίας πολιτισμικής πορείας, με απώτερο στόχο την τουριστική προβολή των συγκεκριμένων περιοχών. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 και θα επαναληφθεί για διαφορετικούς συμμετέχοντες την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

• Προβολή βίντεο από ήθη, γεύσεις, έθιμα και χορούς των περιοχών της Κομοτηνής και του Χάσκοβο. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα

• Προβολή δύο μαγνητοσκοπημένων θεατρικών παραστάσεων – αναλογίων με έργα του Χρήστου Χαρτοματσίδη: «Οι θρύλοι της Νυμφαίας» από ομάδα καλλιτεχνών του Χάσκοβο και «Ορφέας και μαινάδες» από ομάδα καλλιτεχνών της Κομοτηνής.

Τα δύο έργα είναι βασισμένα σε μύθους των δύο περιοχών και η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/6SNUifF1RUSrcBvp8, για να εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους στο 1ο διασυνοριακό και web festival του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 25310-37770 και 27484.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Γιάννης Κυριαζής, τόνισε πως αλλιώς το είχαν φανταστεί και προγραμματίσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, με κοινές εκδηλώσεις για τα ήθη, έθιμα, γευσιγνωσία, θεατρικές παραστάσεις και όλες τις κοινές πολιτιστικές διαδρομές. Μέσα από τις αυτές θα γίνει η αναζήτηση των κοινών πολιτιστικών στοιχείων και διαδρομών, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και την σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων. Δυστυχώς για όλα αυτά έγιναν άλλες προσπάθειες για όσα μπορούσαν με διαδικτυακό τρόπο», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κυριαζής.

ΠΗΓΗ: ert.gr