Αρχική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 4. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Διαδικασίες ανάπλασης και αποκατάστασης των υποδομών στο κατασκηνωτικό κέντρο Πετρωτών από το...

Διαδικασίες ανάπλασης και αποκατάστασης των υποδομών στο κατασκηνωτικό κέντρο Πετρωτών από το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

Το κατασκηνωτικό κέντρο Πετρωτών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών αποκτά ξανά μετά από πολλά χρόνια τον ρόλο του «συγκριτικού πλεονεκτήματος» της περιοχής. Εδώ και μια δεκαετία το κέντρο είχε εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα τα πολλαπλά φαινόμενα καταστροφών, βανδαλισμού και κλοπών, που οδήγησαν στην πλήρη απαξίωσή του.

«Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα το κατασκηνωτικό κέντρο Πετρωτών ν’ αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή του κατασκηνωτικού θεσμού στην Π.Α.Μ.Θ ξεκίνησε με συνεργεία του τις διαδικασίες αποκατάστασης των υποδομών και του περιβάλλοντος του ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών να μεταμορφωθεί ξανά σε πρότυπη, αναβαθμισμένη, οργανωμένη κατασκήνωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Στην ίδια ανακοίνωση  σημειώνεται ότι: «Το κατασκηνωτικό κέντρο Πετρωτών, στη διάρκεια της εύρυθμης λειτουργίας του (1998-2002) είχε συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική, κοινωνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική ανάπτυξη της περιοχής ενώ ιδιαίτερη ήταν η άρτια και υπεύθυνη φιλοξενία παιδιών αποδήμων, κατασκηνωτών από τρίτες χώρες, συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων της περιοχής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών με τις παρεμβάσεις του στοχεύει να κάνει το κατασκηνωτικό κέντρο Πετρωτών στολίδι της Ροδόπης, με ασφαλείς και λειτουργικές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

ΠΗΓΗ: ert.gr

Exit mobile version