Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο και το χρονικό περιθώριο επιβολής των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας λόγω της πανδημίας, τα οποία στην περιοχή του προσφάτως επεκτάθηκαν στην απαγόρευση της εσωτερικής εξυπηρέτησης των εστιατορίων, εξέφρασε στην εφημερίδα «New York Post» ένας ομογενής ιδιοκτήτης ντάινερ στο Στάτεν Αϊλαντ.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Πλαϊτή (Konstantino Plaitis), ιδιοκτήτη της «Andrew’s Diner», ο οποίος είδε τον στρατηγικό σχεδιασμό του για την Ημέρα των Ευχαριστιών να τινάζεται στον αέρα, καθώς η περιοχή εισήλθε στην «πορτοκαλί ζώνη» λίγα εικοστετράωρα νωρίτερα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχθεί πελάτες στο εστιατόριό του.

«Νοιώθουμε σαν να μας τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια», δήλωσε στη «New York Post» την Τετάρτη ο ομογενής επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με τον Πλαϊτή, ο ίδιος υπολόγιζε πως το κατάστημά του θα διέθετε για την Ημέρα των Ευχαριστιών περίπου 500 μερίδες, έχουντας προμηθευτεί περίπου 100 γαλοπούλες και προετοιμάζοντας αναλόγως τον χώρο και το προσωπικό της ημέρας, η οποία, παραδοσιακά, είναι από τις μεγαλύτερες σε πελατεία, τζίρο και κινητικότητα για αυτού του είδους τα εστιατόρια.

«Εχουμε πολλούς πελάτες οι οποίοι περνούν μαζί μας την Ημέρα των Ευχαριστιών», τόνισε μεταξύ άλλων, προσπαθώντας να έρθει σε συνεννόηση με όλους όσοι έκαναν κράτηση για τραπέζι, προκειμένου να λάβουν, τουλάχιστον, την προβλεπόμενη μερίδα ως εξωτερική παραγγελία.

Παράλληλα, ο κ. Πλαϊτής αποκάλυψε πως πληροφορήθηκε για την ένταξη της περιοχής στην «πορτοκαλί ζώνη» από ένα ρεπόρτερ, τονίζοντας πως οι Αρχές θα έπρεπε να προειδοποιούν εγκαίρως όταν προμηνύονται πιο αυστηρά μέτρα και όχι την τελευταία στιγμή.

«Φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις. Είμαι στον χώρο της εστίασης και τώρα θα πρέπει να κλείσω την πόρτα σε ανθρώπους που μου είναι αφοσιωμένοι. Δεν είναι σκοπός να μας λυπηθούν, αλλά θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει πως αυτό που συμβαίνει απλά δεν είναι δίκαιο», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο Σύμβουλος Εστιατορίων Ρίκ Κάμακ (RickCamac) κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία Νέας Υόρκης δεν έχει κάποιον επίσημο μηχανισμό ενημέρωσης και απευθείας συνεννόησης με τις επιχειρήσεις, όταν μια περιοχή πλησιάζει προς αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού.

«Πρέπει να παρακολουθήσεις τα ΜΜΕ. Υπάρχει η ενημέρωση της τελευταίας στιγμής και καμία επίσημη στρατηγική, οδικός χάρτης ή προειδοποίηση», ήταν τα λόγια του.

Πηγη: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ