Ασφυξία επικρατεί στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς πλέον τα βαριά περιστάτικα φεύγουν σε άλλες πόλεις με κενές ΜΕΘ!

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!», αναφωνεί ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης σε προσωπικό του λογαριασμό, του οποίου το μήνυμα συγκλονίζει: «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με COVID-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!».

Εχτές ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.018 νέα κρούσματα του ιού στην χώρα ενώ για την περιοχή του Έβρου εντοπίστηκαν 26 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όσο αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο αναφοράς κρουσμάτων της Αλεξανδρούπολης είναι δύσκολες οι συνθέκες καθώς γέμισε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ γιατροί νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό δίνουν μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοιού.

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται μόνο τα ελαφριά περιστατικά με covid–19ενώ τα σοβαρά μεταφέρονται σε περιοχές όπου υπάρχει διαθέσιμη Εντατική Μονάδα.

Εχθές στο νοσοκομείο σημειώθηκαν οκτώ νέες εισαγωγές ενώ δόθηκαν και τέσσερα εξιτήρια.
Με αυτά τα δεδομένα σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 97 ασθενείς, εκ των οποίων 70 είναι στις κλινικές covid-19, 21 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 6 στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ).