*Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Θέλει και το πετυχαίνει να βρίσκεται στο προσκήνιο ο αυτοαποκαλούμενος “Μουφτής Ξάνθης” κ. Μετέ, με τη στήριξη πάντα της “μητέρας πατρίδας του” της Τουρκίας!

Το ότι το πετυχαίνει όμως, δεν εξαρτάται απο τις δικές του “δυνάμεις” ή τις “πλάτες” της Τουρκίας, αλλά απο το ότι τον ακολουθούν πιστά τα ελληνικά ΜΜΕ, που παραπλανόνται απο την συνεχή ανάδειξη των κατορθωμάτων του!

Είχαμε γράψει προ καιρού, ότι η Τουρκία, μετά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ίσως και παράλληλα, θα ανακύψει θέμα “Θράκης”, σε διαπραγματευτικό πάντα επίπεδο, με ότι αυτό σημαίνει για την αντίληψη και την τακτική της γείτονος!

Αυτό και επιχειρεί. Και ιδού τα νέα “ανδραγαθήματα” του κου Μετέ, γνωστού και ως Ψευτομουφτή Ξάνθης!

Σε ανάρτησή του, τουρκόγλωσση πάντα, στο facebook έγραψε τα εξής:

Η ίδια “είδηση”, αναφέρει ότι το Τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Τα ερωτηματικά που εγείρονται, δεν αφορούν καταρχήν βεβαίως τους συναδέλφους που καταρχήν ασχολήθηκαν με το θέμα, αλλά το ποιοι διέδωσαν το “θέμα”. Το διέδωσαν οι γνωστοί – άγνωστοι του ΥΠΕΞ ή της ΕΥΠ για να φέρουν στο προσκήνιο τον Μετέ, που τελευταία είχε χαθεί απο το προσκήνιο; Ή το διέδωσε ο ίδιος ο Μετέ, με τους καλοπληρωμένους “διαύλους επικοινωνίας” που διαθέτει σε πολλά ΜΜΕ στη χώρα μας;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΓΟΝΟΣ;

Το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, γνωρίζοντας επι 30ετία την πάγια τακτική που ακολουθεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και οι άνθρωποί του, όπως ο Μετέ και οι όμοιοί του, θεωρεί ότι το γεγονός είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ έως και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!

Και τούτο γιατί, αν υπήρχε μία τέτοια περίπτωση, η αντίδραση δεν θα ήταν τόσο “χλιαρή” καταρχήν απο πλευράς Τουρκικού ΥΠΕΞ που έβγαλε ανακοίνωση ξεκινώντας μία νέα “επικοινωνία διπλωματίας” με την Ελλάδα σε επίπεδο “Θράκης”, αλλά θα είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος όλος, η δε γνωστή τακτική της Ελλάδας θα είχε θέσει υπο “προστασία” των “αιώνιο ποινικό παραβάτη που προβαίνει σε μόνιμη αντιποίηση Δημόσιας Αρχής” παριστάνοντας τον “επίσημο Μουφτή Ξάνθης”, με την ανοχή πάντα του Ελληνικού Κράτους!!!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ… ΧΤΥΠΑ ΤΟ “ΝΤΕΦΙ”

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Τουρκία “χτυπά το ντέφι… της διπλωματίας της” και η Ελλάδα “χορεύει στο ρυθμό της” όπως συμβαίνει με την περίπτωση του κάθε Ψευδομουφτή, ψευδοϊμάμη, κάθε ενός που παίζει ανενόχλητος στη Θράκη το παιχνίδι της συνδιοίκησης, έτσι όπως το επιθυμεί όχι μόνο η Τουρκία, αλλά και η “φίλη” Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά και όχι μόνο, που θέλουν την περιοχή μία ακόμη “νεκρή ζώνη” με “δικαιώματα όλων έναντι όλων”, όπως χαρακτηριστικά είχε πει πρώην Τούρκος Πρόξενος, που είχε θητεύσει στο Κόσσοβο και είχε δηλώσει “λάτρης της Κοσσοβοποίησης της Θράκης”!

Η Ελλάδα τι πράττει; Εκτός αυτών που αρέσκονται να “πουλούν εκδούλευση στα ΜΜΕ”  και να τους σερβίρουν έτοιμη δημοσιογραφική ύλη, με μεταφρασμένα κείμενα και υποτιθέμενα γεγονότα και να παίρνουν ένα “ξεροκόμματο”, οι επίσημες υπηρεσίες, θα θέσουν ένα τέλος σε όλο αυτό το “θέατρο του παραλόγου”;

Πότε ο Μετέ και ο κάθε Μετέ, θα πάψει να απασχολεί την κοινή γνώμη και να παρανομεί με την ανοχή του Ελληνικού Κράτους; Αν αυτό το έπραττε ένας απλός έλληνας πολίτης – γιατί και ο Μετέ έλληνας πολίτης είναι στην ουσία, αλλά με τουρκική συνείδηση – θα τύγχανε της ανοχής της Δικαιοσύνης; Φυσικά και όχι. Αλλά φαίνεται, ότι υποστηρίζεται απο το Τουρκικό Προξενείο, ασχέτου επικινδυνότητας, μένει στο “απυρόβλητο” της κάθε επίσημης Πολιτειακής, Πολιτικής και Εκτελεστικής Εξουσίας!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βεβαίως, οι αγαπητοί συνάδελφοι, έχουν περιχαρακωθεί πίσω απο την έτοιμη ύλη και δεν πράττουν το ακριβώς αντίστοιχο σε “δημοσιογραφικά αντίποινα” στα όσα βλέπουν το “φως της δημοσιότητας” για τους “τουρκοσυνείδητους” στη θράκη!

Υπάρχουν άραγε ειδήσεις – αντίδοτα;

Υπάρχουν και είναι και πολλές, και όμορφες!

Είναι των Ομογενών μας Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη, των Ομογενών μας στη Σμύρνη και σε όλη την Τουρκία, που προσφέρουν έργο ελληνικό, έργο πολιτισμού, έργο συνέχισης της ύπαρξης του ελληνισμού στα άγια χώματα.

Είναι οι ειδήσεις των ελλήνων μουσουλμάνων, που νιώθουν έλληνες και δρουν ως έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη χώρα τους, που αν και διαφορετικοί ως προς το θρήσκευμα, λειτουργούν ως πραγματικοί Ελληνες, προβάλλοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Είναι οι ειδήσεις όλων των Ελλήνων στη Θράκη, και όλων των Θρακιωτών στον κόσμο.

Αυτές είναι οι ειδήσεις – αντίδοτο. Αυτά είναι τα γεγονότα που θα αποδείξουν σήμερα αλλά και στους αιώνες, ότι η Τουρκική προπαγάνδα ιστορικά πέφτει και θα συνεχίσει να πέφτει στο κενό, αρκεί εμείς οι θρακιώτες δημοσιογράφοι, να μην την αναδεικνύουμε και να μη δίνουμε “βήμα” στο κάθε “ανθρωπίδιο” που επιθυμεί συνδιοίκηση με την Τουρκία στην περιοχή μας!

Εμείς, ως Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτές τις αρχές υπηρετούμε και με αυτές τις αρχές θα πορευτούμε, όσο και αν ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος και “ασύμφορος”, όπως πολλοί νομίζουν!