ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάρα Καλλέργη – Δημοσιογράφος

Hρετινόλη πρωταγωνιστεί ως θέμα συζήτησης στις περισσότερες παρέες γυναικών. Είναι τόσο θαυματουργή, που κρίνεται πια ως απόλυτα αποτελεσματική. Δίνει λύσεις στην όποια αντιγήρανση. Θεωρείται απόλυτα δραστική και επιδραστική. Μικρές και μεγάλες ρυτίδες δεν της αντιστέκονται. Δρα σε βάθος για να επιφέρει μαγικά αποτελέσματα στην κάθε επιδερμίδα. Είναι ιδανική ακόμη και για διαχείριση ανεπιθύμητων γυαλάδων.

Είναι στα αλήθεια, πολλά τα οφέλη της ρετινόλης. Με καθημερινή και συστηματική χρήση μπορεί να φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα. Έχει τόση ορατή δράση που αναπόφευκτα έχει και την πρωτιά στα συστατικά που οφείλεις να έχεις στο μπάνιο σου, αλλά και στη ρουτίνα της περιποίησής σου. Το νου σου μόνο να γνωρίζεις καλά τους κανόνες της για απόλυτα σωστή κι ωφέλιμη χρήση.

Η ρετινόλη είναι στην πραγματικότητα η ενεργή μορφή της βιταμίνης Α. Τονώνει τη μικροκυκλοφορία κι επιταχύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό, ενώ ειδικοί ορκίζονται ότι με τη βοήθειά της ενισχύονται οι φυσικοί επανορθωτικοί μηχανισμοί της επιδερμίδας. Μάλιστα λέγεται ότι πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις συστηματικά για να δεις διαφορά με τα σημάδια της φωτογήρανσης ή και της ακμής σου να μειώνονται αισθητά.

Η ρετινόλη ενδείκνυται για κάθε τύπο επιδερμίδας, μόνο που ιδανικά προτίμησε τη βραδινή της χρήση (όχι μόνο λόγω της αστάθειάς της στο φως και τον αέρα) αλλά γιατί τότε μπορείς αξιοποιήσεις αποτελεσματικότερα τους εντατικούς ρυθμούς λειτουργίας των φυσικών μηχανισμών επανόρθωσης της επιδερμίδας σου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ σε φίλες πολλές αντιμετωπίζουν τη ρετινόλη με δυσπιστία. Δεν ξέρουν πώς να επιλέξουν τη σωστότερη για την ανάγκη της επιδερμίδας τους και στο μεταξύ διστάζουν να τη χρησιμοποιήσουν. Αν είσαι μία απ’ αυτές ακολούθησε με προσοχή τις οδηγίες χρήσης και συμβουλέψου το δερματολόγο σου.

  • Όταν είναι να δοκιμάσεις για πρώτη φορά ένα προϊόν περιποίησης με ρετινόλη, πέρασέ το σε ένα σημείο που δεν θα σε δυσκολέψει αν υπάρξει κάποια αντίδραση (όπως είναι πίσω από το αυτί).
  • Αν όλα πάνε καλά και περάσει ένα 24ωρο χωρίς καμία αντίδραση, (ούτε τραβήγματα ή καψιματάκια), τότε ξεκίνησε και τη χρήση στο πρόσωπό σου.
  • Την εποχή που χρησιμοποιείς ρετινόλη, η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από μεγαλύτερη ενυδάτωση και θρέψη, καθώς έτσι δουλεύει πιο σωστά.
  • Προσοχή μόνο το διάστημα που χρησιμοποιείς ρετινόλης απόφυγε να χρησιμοποιήσεις μαζί σαλικυλικό οξύ ή οξέα φρούτων γιατί πιθανόν κάτι τέτοιο να προκαλέσει ερεθισμούς.

Πηγή:beautydiaries.gr