Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια.

Πολλοί ομογενείς, παρά το κρύο έδωσαν το «παρών» στην τελετή τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και φορώντας μάσκες. Ο συντονιστής της επιτροπής που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την τοποθέτηση του δέντρου στην πλατεία Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος δήλωσε: «Σκέφτηκα αυτή την ιδέα και η σύζυγός μου με παρότρυνε να την κάνω πράξη. Ετσι συστάθηκε η ‘dream team’, η επιτροπή του δέντρου. Το ονομάσαμε δέντρο της ελπίδας, ώστε να έρθουμε όλοι πιο κοντά, να εμπνευστούμε, να βρούμε νέες ιδέες. Ζούμε δύσκολες καταστάσεις και ελπίζουμε με το δέντρο αυτό να εμπνευστούμε και να πιστέψουμε ότι ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου πρόσθεσε: «Αυτό το δέντρο είναι για την Αστόρια. Η επιτροπή και εγώ θέλουμε να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή για όλα τα θύματα, όσους ανθρώπους υπέφεραν και για όσους έφυγαν από τον κορωνοϊό. Με το δέντρο αυτό θέλουμε να στείλουμε ελπίδα, ειρήνη, την ανάγκη για μια αγκαλιά, στην κοινότητά μας».

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, έκανε μια προσευχή και εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο είπε: «Ζούμε την πρόκληση της πανδημίας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ας έρθουμε πιο κοντά στον Θεό που θα μας δώσει σωστές κατευθύνσεις στη ζωή μας. Σας στέλνω την αγάπη του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος σήμερα ταξιδεύει και δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας. Θέλω να συγχαρώ την επιτροπή και τους διοργανωτές αυτής της βραδιάς που μας έδωσαν την ευκαιρία να βρεθούμε εδώόλοι μαζί».

Εθνικός Κήρυξ – Αναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αθηνών, Αστόρια. 2 Δεκεμβρίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)
Παρόντες στην τελετή φωταγώγησης του δέντρου ήταν ακόμη ο Τζορτζ Ντέλης, ο Γιώργος Αλεξίου, ο κυβερνήτης της 6ης Περιφέρειας της AHEPA και ιδρυτής του EMBCA, Ηλίας Κάτσος.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορό και τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τους Φύτο Στρατή, Λούη Παναγιώτου, Αριάδνη Παναγοπούλου, Αγγελική Ψώνη και Δημήτρη Μιχαήλ.

Το δέντρο θα παραμείνει στολισμένο έως τις 8 Ιανουαρίου.