*Γράφει, ο Παναγιώτης Πενζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Στη Ροδόπη συνελήφθη ο 52χρονος μάγειρας, ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής η σύλληψη του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας του νησιού.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος θα απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Στους δύο κατηγορουμένους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τέσσερα αδικήματα.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ;

Βεβαίως, όσο και αν έχει πάρει δημοσιότητα το θέμα της σύλληψης των δύο προαναφερομένων ανδρών, σίγουρα δεν πρόκειται για τους μοναδικούς κατασκόπους που δρουν ανενόχλητα σχεδόν τόσο στη Θράκη όσο και σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, για λογαριασμό τόσο της Τουρκίας όσο και της Ρωσίας.

Ο ρόλος άλλωστε των Προξενείων της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης δεν είναι άλλος, απο τον ‘ελεγχος της Βορείου Ελλάδος και της Νοτιοβαλκανικής περιοχής, στον αντίποδα του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη, που φέρει την ίδια περιοχή ευθύνης.

Ο κατασκοπικός ρόλος των Προξενείων είναι σαφής, ο μανδύας της διπλωματικής κάλυψης βεβαίως δεν αφήνει πολλά περιθώρια “παρεξήγησης” της λειτουργίας τους, όμως το “μαύρο χρήμα” που διακινείται σε παράνομες Μουφτείες και όσων υπάγονται “οργανικά” σε αυτές, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση των τουρκόφωνων ΜΜΕ στη Θράκη, είναι απόδειξη ότι οι κατάσκοποι υπάρχουν και θα υπάρχουν, εάν το ελληνικό κράτος, δια των συντεταγμένων υπηρεσιών του, δεν αντιδράσει και δεν θέσει τέλος στην ασυδοσία τους.

Η “ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ” ΣΤΗΡΙΞΗ

Την κατασκοπευτική δράση των παράνομων μουφτειών, των τουρκόφωνων ΜΜΕ, αλλά και του παράνομου κόμματος των “Γκρίζων Λύκων”, το επονομαζόμενο DEB, στηρίζουν στο πλαίσιο της ψευδεπίγραφης τακτικής τους “περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα, Ελληνες στην Καταγωγή, που εκλέγονται στις πόλεις της Θράκης με κόμματα του Ελληνικού Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Και όμως, ενώ φωτογραφίζονται με φόντο τις Τουρκικές σημαίες, με φόντο την φωτογραφία του Κεμάλ Αττατούρκ, με χειραψίες με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντούτοις δεν τυγχάνουν κανενός ελέγχου απο τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και βεβαίως κανενός ελέγχου απο τους Προέδρους των Κομμάτων που ανήκουν, μιας και φαίνεται ότι κρίνονται “απαραίτητοι” για την “συνοχή” και “ισορροπία” του κάθε κόμματος!

ΟΙ “ΥΠΗΡΕΤΕΣ” ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Εκτός όμως απο τους κοινοβουλευτικούς εθνοπατέρες εκπροσώπους της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του Τουρκικού Κράτους – πάντα κατά δήλώσή τους – έχουμε και τους εν ενεργεία Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Περιφερειακούς Συμβούλους, που επίσης δίνουν διαπιστευτήρια τόσο στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής όσο και απευθείας στην Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας, πάντα με το “αζημίωτο”.

Ολα αυτά, είναι σε γνώση των Ελληνικών Υπηρεσιών, που τώρα βεβαίως λειτουργούν υπο νέο καθεστώς ιεραρχίας και πλέον οι πληροφορίες αξιολογούνται απο “στρατιωτικούς διαύλους και φίλτρα”.

Δεν είναι λοιπόν οι δύο αυτοί οι κατάσκοποι που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Είναι πολλοί, εντός και εκτός μειονότητας!

Αν τους ψάξει κανείς και ρωτήσει τους γνωρίζοντες, σίγουρα θα βρεί την άκρη του νήματος!