Επιστολή προς τον Αντώνη Μπέζα, Πρόεδρο ΕΤΑΔ με θέμα την Πρωτοβουλία του Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ για την αξιοποίηση του μέρους του camping Φαναρίου» απέστειλε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ε. Στυλιανίδης.

“Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» είναι μια Μ.Κ.Ο. – Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ιδρύθηκε το 2002 στην πόλη της Κομοτηνής στον Ν. Ροδόπης, όπου εδρεύει και δραστηριοποιείται μέχρι & σήμερα. “ τονίζει ο βουλευτής και εξηγεί ότι “στόχος και σκοπός των μελών του από την πρώτη στιγμή ιδρύσεως του ήταν η συσπείρωση, η ενημέρωση και η οργάνωση των ανάπηρων με κινητική βλάβη στο Ν. Ροδόπης ευελπιστώντας ότι μέσα από συντονισμένες ενέργειες θα μπορούσαν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι στην καθημερινότητα τους, να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, να μετατραπεί ο Ν. Ροδόπης σε ένα απόλυτα προσβάσιμο περιβάλλον διαβίωσης και ένα κοινωνικό πρότυπο”.

Όπως σημειώνει ο Ροδοπίτης πολιτικός:

“Σήμερα, δεκαοχτώ χρόνια από την σύσταση του, ο Σύλλογος έχει καταφέρει να κερδίσει τη εμπιστοσύνη των ανάπηρων της περιοχής και την αναγνώριση όλων των τοπικών φορέων που πλέον τον έχουν αναγάγει σε έναν συστηματικά σταθερό συνομιλητή – συνεργάτη τους.“

Και καταλήγει με την σημείωση ότι: “Επίσης, μεγάλος αριθμός σχολείων είναι, έτσι ώστε να μπορούν οι ανάπηροι μαθητές να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα τους. Δύο από τις μεγαλύτερες παραλίες της περιοχής, η παραλία του Φαναρίου και της Μέσης, είναι προσβάσιμες και επισκέψιμες από ανάπηρους.

Στην παραλία Φαναρίου, σε έκταση δύο χιλιομέτρων υπάρχουν έξι προσβάσιμα σημεία, με ράμπες, προσβάσιμες τουαλέτες και διαδρόμους που οδηγούν στη θάλασσα, φτιαγμένους από υλικό που δεν θάβεται στην άμμο. Υπάρχει επίσης αμαξίδιο με φουσκωτές ρόδες που επιπλέει στο νερό».

ΠΗΓΗ: ert.gr