Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ενέκρινε το απαραίτητο κονδύλι στον προϋπολογισμό του, για την τοποθέτηση τριών αυτόνομων μηχανισμών-seatrac- στη θάλασσα.

Για την τελική επιλογή του σημείου όπου θα τοποθετηθεί, ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος θα ζητήσει την συνδρομή του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, τα μέλη του οποίου γνωρίζουν το βάθος που θα πρέπει να έχει η παραλία για την ασφάλεια των λουόμενων ΑμεΑ, όπως για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ένα επίσης σοβαρό θέμα είναι και η φύλαξη και η προστασία του χώρου, όπου θα τοποθετηθεί.

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Ροδόπης επιθυμούσε να τοποθετηθεί το seatrac κοντά στα ΚΑΟΑ, για την καλύτερη φύλαξη του χώρου και είναι πολύ πιθανόν ο ένας μηχανισμός να τοποθετηθεί εκεί. Ο κ. Χαριτόπουλος δεσμεύθηκε πως η τοποθέτηση των μηχανισμών αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα θα γίνει από τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται πως ο αυτόνομος μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα-seatrac- είναι Ελληνική πατέντα του Πανεπιστημίου Πατρών, που έχει γίνει ανάρπαστο και πολύτιμο σε όλο τον πλανήτη, για την ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα.