Το αίτημα να δημιουργήσει αυτόνομες βάρδιες με τα ίδια άτομα –ομάδες από τις ίδιες Υπηρεσίες, (Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Ασφαλείας, Τμήμα Τροχαίας κτλ), για να είναι οι βάρδιες διακριτές κι αναγνωρίσιμες, ώστε σε κάθε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος covid -19 να μπορεί εύκολα να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στο αστυνομικό προσωπικό, επαναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με έγγραφό της προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Παράλληλα, επισημαίνει την απόλυτη αναγκαιότητα τοποθέτησης προστατευτικών διαχωριστικών υαλοπινάκων στα περιπολικά με τα οποία εκτελούνται συλλήψεις μεταγωγές κρατουμένων ή προσαγωγές.

Ενώ τονίζει ότι «οι προ ενός μηνός δοθείσες από πλευράς του κ. Διευθυντή προφορικές διαβεβαιώσεις του, πως θα υιοθετήσει άμεσα τις προτάσεις, δεν υλοποιήθηκαν».

Η ΕΑΥ Ροδόπης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή της θανατηφόρου πανδημίας που «χτύπησε» ολόκληρη την ανθρωπότητα, αγόγγυστα ρίχτηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19 σε μια γιγάντια προσπάθεια διασφάλισης και της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας, παράλληλα με το κύριο καθήκον μας που είναι η τήρηση και προστασία της δημόσιας και κρατικής ασφάλειας της Χώρας μας.

Είναι όμως οξύμωρο το φαινόμενο που παρατηρείται, όπου το προσωπικό του ελεγκτικού μηχανισμού της τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, διατάσσεται να εκτελέσει υπηρεσία χωρίς εκ της Διοικήσεως να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας και της ζωής μας.

Δυστυχώς, διαφαίνεται ότι δεν συγκίνησε ούτε συνέτισε την Διοίκηση ακόμη και η τραγική απώλεια του 50χρονου συναδέλφου μας που μολύνθηκε από κορονοϊό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και κατέληξε αρχές Δεκεμβρίου 2020″.

ΠΗΓΗ: ert.gr