Χαμηλά προσπαθεί να κρατήσει η ελληνική πλευρά, το γεγονός της σύγκρουσης Τουρκικής Ακταιωρού με Σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, αφού 24 και πλέον ώρες μετά και μετά τη δημοσίευση της είδησης απο πολλά έγκριτα μέσα, αναγκάστηκε σε μία λιτή ανακοίνωση.

Αναφέρει:

“Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ”, τονίζεται.

Το Λιμενικό Σώμα σημειώνει ότι το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και πως “από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος”.

Η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής

Ανακοίνωση για το περιστατικό είχε εκδώσει νωρίτερα και η τουρκική ακτοφυλακή, υποστηρίζοντας ότι “στις 6 Ιανουάριου 2121 στις 10:03 στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια σημειώθηκε παραβίαση χωρικών υδάτων από δύο στοιχεία ελληνικής ακτοφυλακής”. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “με ελιγμούς παρεμποδίσης που πραγματοποιήθηκαν από τέσσερα σκάφη τουρκικής ακτοφυλακής, βγάλαμε από τα χωρικά ύδατά μας τα δύο ελληνικά στοιχεία που έκαναν παραβίαση” και προστίθεται ότι “κατά τη διάρκεια ελιγμών παρεμπόδισης των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, σημειώθηκε επακούμβηση μεταξύ σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής”.

Ιανουάριος: Ο “μήνας” των Ιμίων!

Οσο και να θέλουμε να το προσπεράσουμε ως ένα γεγονός σύνηθες για την περιοχή, με τη δεδομένη Τουρκική προκλητικότητα, εντούτοις, τόσο η καθυστέρηση απο πλευράς Υπουργείου για να εκδώσει ανακοίνωση για το συμβάν, όσο και αυτό καθ’ αυτό το θέμα, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα απο τα δημοσιογραφικά αλλά και τα διπλωματικά γραφεία, που οι φήμες οργιάζουν!

Και τούτο, διότι ο Ιανουάριος, είναι πλέον ο “μήνας των Ιμίων”, αφού κανείς απο τους Έλληνες, δεν μπορεί να ξεχάσει τα όσα διαδραματίσθηκαν τον Ιανουάριο του 1996, λίγο πριν εκπνεύσει ο μήνας εκείνος, που βρήκε την Ελλάδα, με νέο Πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη ο οποίος είχε αναλάβει έμμεσα την πρωθυπουργία απο τον Ανδρέα Παπανδρέου, το πολιτικό κλίμα βαρύ, τα Υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών σε αποσύνθεση λόγω των εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ και μία Τουρκία έτοιμη να εκμεταλλευτεί τα πάντα και μία πολεμοχαρή Τανσού Τσιλέρ να θέλει “αίμα και δύναμη”, κάτι που πέτυχε εν τέλει με τη ρίψη του πολεμικού ελικοπτέρου, που έχασαν τη ζωή τους έλληνες αξιωματικοί!

Ολα αυτά λοιπόν και σε συνάρτηση με τη “σιωπή” των ελληνικών υπηρεσιών που δεν εξέδωσαν ανακοίνωση, παραμόνο πιεζόμενα απο τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα απο τα ΜΜΕ, είναι λογικό να οδηγούν σε συμπεράσματα ότι οι Τούρκοι, ανήμερα των Φώτων, επέλεξαν να προκαλέσουν την Ελλάδα, ήτοι την Ευρώπη, για άλλη μία φορά, αφήνοντας πάντα ανοιχτό το θέμα των νησιών και των βραχονησίδων του Ανατολικού Αιγαίου!

Να είναι προπομπός επόμενων κινήσεων;