Αρχική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 1. ΔΙΕΘΝΗ Καθημερινοί μετασεισμοί στην Κροατία

Καθημερινοί μετασεισμοί στην Κροατία

Τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την Κροατία, στις 29 Δεκεμβρίου 2020 με επίκεντρο στην περιοχή της πόλης Πετρίνια, ακολούθησαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις.

Πρόκειται για έναν από τους δύο ισχυρότερους σεισμούς που έπληξαν την Κροατία από τις αρχές του εικοστού αιώνα, πληροφορεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο BTA. Στις 4 Ιανουαρίου, στην περιοχή κηρύχτηκε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

«Εάν δεν είστε από την Κροατία, σκέφτεστε τις παραλίες και τον τουρισμό, αλλά το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην Κεντρική Κροατία – μέρος της χώρας για την οποία κανείς δεν σκέφτεται πραγματικά», δήλωσε η Κροάτης δημοσιογράφος Τζέλενα Πρτόριτς στην ΒΕΡ.

Πρόκειται για μια από τις φτωχότερες περιοχές της Κροατίας. Και εδώ, οι πληγές των πολέμων είναι σοβαρές. Μερικοί από τους ντόπιους έχασαν τα σπίτια τους για πρώτη φορά σ’ αυτούς. «Είναι όπως στη Χιροσίμα, η μισή πόλη δεν υπάρχει», δήλωσε ο Δήμαρχος της Πετρίνια Ντάρινκο Ντούμπροβιτς με απόγνωση μετά τον σεισμό.

Οι πολίτες της Κροατίας έχουν ήδη δωρίσει περίπου 7,8 εκατομμύρια ευρώ και ο Κροατικός Ερυθρός Σταυρός περίπου 4,6 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τις πληγείσες περιοχές

Exit mobile version