Τελικώς, η “ανακάλυψη σκανδάλων” στην Ελλάδα, ιδιαίτερα απο παράκεντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, που ταλαιπωρούν Δικαιοσύνη και πολίτες, αποτελεί “θεσμό” ως πρακτική.

Αλλη μία υπόθεση που χαρακτηρίστηκε “σκάνδαλο” και η ίδια η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι δεν ήταν, αφορούσε τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, της PROTON BANK.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων:

Κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης,

Κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της κακουργηματικής απάτης ως αυτουργό στο σύνολό της,

Κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο σύνολό της,
Κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της απιστίας σε δύο προσωπικά του δάνεια, δικών του εταιριών
Κήρυξε ένοχο – κατά πλειοψηφία δύο προς ένα – ένοχό τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το αδίκημα της κοινής απιστίας του 390 ΠΚ, αποδίδοντας του συμμετοχική δράση (όχι αυτουργική) χωρίς την απαιτούμενη εκ του νόμου διαχειριστική ιδιότητα στο πρόσωπο του.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, Κωνσταντόπουλο Νικόλαο και Ροδουσάκη Εμμανουήλ, η σημερινή εξέλιξη και η κατά πλειοψηφία ενοχή του εντολέα τους για το συγκεκριμένο αδίκημα, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την πλήρη δικαίωσή του σε β’ βαθμό.

Το «σκάνδαλο» της PROTON που ταλάνισε το πανελλήνιο απεδείχθη μη σκάνδαλο, απεδείχθη φούσκα που ξεφούσκωσε και πάντες τελούν εν πλήρει πεποιθήσει για την πλήρη δικαίωση και αθώωσή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των λοιπών 7 κατηγορουμένων σε β’ βαθμό.