Πρόστυχα κυριολεκτικά παιχνίδια με την πανδημία στη μειονότητα, μέσω εφημερίδων που εξυπηρετούν απευθείας τα Τουρκικά συμφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα η τουρκόφωνη εφημερίδα Millet κάνοντας χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της εταιρίας JASP, και με ερωτήματα που ήταν προφανές ότι θα παραπλανούσαν το ερωτώμενο κοινό, δημοσίευσε αποτελέσματα “έρευνας” που δείχνει “τους μουσουλμάνους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη να είναι κατά 82% διστακτικοί έναντι του εμβολίου..”

Πρόκειται για μία προβοκάτσια, σε μία πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θράκη, εν μέσω εξελισσόμενης φονικής πανδημίας, την οποία οφείλει να αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη και να σταματήσει κάθε προσπάθεια σε βάρος της Ελληνικής Πολιτείας που προσπαθεί να ενημερώσει όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως θρησκείας και καταγωγής για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού.

Η “ΕΡΕΥΝΑ”

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 623 πολίτες, μουσουλμάνοι, από τη Θράκη. Εξ αυτών 232 πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα σημάνει τη λήξη της πανδημίας και 400 πως όχι.

Από τους 232 που πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα σημάνει τη λήξη της πανδημίας:

  • Το 35,3% / 82 άτομα δήλωσαν με βεβαιότητα πως θα κάνουν το εμβόλιο.
  • Το 11,6% / 27 άτομα δήλωσαν πως δεν θα κάνουν το εμβόλιο.
  • Το 53% / 123 άτομα δήλωσαν πως είναι ακόμη διστακτικοί ως προς το εμβόλιο.

Από τους 400 που πιστεύουν ότι το εμβόλιο δεν θα σημάνει τη λήξη της πανδημίας:

  • Το 8% / 32 άτομα δήλωσαν με βεβαιότητα πως θα κάνουν το εμβόλιο.
  • Το 37,2% / 149 άτομα δήλωσαν πως δεν θα κάνουν το εμβόλιο.
  • Το 54,7% / 219 άτομα δήλωσαν πως είναι ακόμη διστακτικοί ως προς το εμβόλιο.

Συνολικά, από τους 623 πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα:

  • Το 18% / 113 άτομα δήλωσαν με βεβαιότητα πως θα κάνουν το εμβόλιο.
  • Το 27,4% / 172 άτομα δήλωσαν πως δεν θα κάνουν το εμβόλιο.
  • Το 54,1% / 338 άτομα δήλωσαν πως είναι ακόμη διστακτικοί ως προς το εμβόλιο.

Βασικά συμπεράσματα:
Σύμφωνα με την έρευνα το 82% της μουσουλμανικής μειονότητας φαίνεται πως είναι αντίθετοι ή διστακτικοί ως προς το εμβόλιο. Η μεγαλύτερη τάση είναι στους διστακτικούς ως προς το εμβόλιο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η JASP;

Το JASP είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα για στατιστική ανάλυση που υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Είναι σχεδιασμένο να είναι εύκολο στη χρήση και οικείο στους χρήστες του SPSS. Προσφέρει τυποποιημένες διαδικασίες ανάλυσης τόσο στην κλασική όσο και στην Bayesian μορφή.

Συνεπώς πρόκειται για μία απρόσωπη έρευνα, που εσύ καθοδηγείς ουσιαστικά τα αποτελέσματα θέλεις να δημοσιοποιηθούν.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο η εν λόγω εφημερίδα, όσο και όλα τα τουρκόφωνα φερέφωνα της Αγκυρας, που χρηματοδοτούνται απ’ ευθείας απο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, προσπαθούν να παραπλανήσουν τη Μουσουλμανική Μειονότητα, παραπληροφορώντας την, σε θέματα εθνικής ασφάλειας και υγείας.

Το γεγονός και μόνο της διενέργειας έρευνας στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία κάνει χρήση της τεχνολογίας μόνον η νεολαία – και λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων οι μεγαλύτερες ηλικίες αρνούνται – δείχνει το στόχο αυτής καθ’ αυτής της ενέργειας.

Αντί λοιπόν τα τουρκόφωνα ΜΜΕ να συμπράξουν με την Ελληνική Πολιτεία – αν δεν κάνουμε λάθος πολλά εξ’ αυτών χρηματοδοτήθηκαν και απο το Υπουργείο Υγείας για το πρόγραμμα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” μέσω Περιφέρειας ΑΜΘ – δημιουργούν κλίμα φόβου και ανασφάλειας, προκειμένου μετά να “σερβίρουν” το εμβόλιο εκείνο που “θα στείλει η μητέρα πατρίδα απο την Αγκυρα, για τους αδελφούς τούρκους της Δ. Θράκης”!

ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

Το “ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ” επικοινώνησε με επιτελείς του Τουρκικού Υπουργείου Υγείας και έθεσε το ερώτημα εάν υπάρχει “μέριμνα εμβολιασμού μουσουλμανικών πληθυσμών σε Ελλάδα και Βουλγαρία”, και η απάντηση ήταν σαφής και κατηγορηματική: “ναι, έχουμε τέτοιο σχεδιασμό. Σύντομα θα ανακοινώσουμε εκεί που πρέπει…”

Αν αυτό δεν αποτελεί “κυνική ομολογία” προσχεδιασμένης τακτικής, ακόμη και εργαλειοποιώντας την ίδια την πανδημία απο πλευράς Τουρκίας, τότε τι είναι;

ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η επέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης δια των Λειτουργών της, είναι δεδομένο ότι πρέπει να συμβεί, διότι πρόκειται ξεκάθαρα για προσπάθεια παραπλάνησης και χειραγώγησης μέρους της κοινής γνώμης, σε θέμα υψίστης ασφαλείας, όπως είναι η ενδεχόμενη και καθοδηγούμενη ΑΡΝΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ μιας κοινωνικής ομάδας, που διέπεται απο αναλφαβητισμό δυστυχώς ακόμη, απο πίστη σε όσα διακινούνται απο τα τουρκόφωνα ΜΜΕ.

Μία τέτοια άρνηση, δεδομένων των επιδημιολογικών στοιχείων που διαθέτει ο ΕΟΔΥ για τις περιοχές που διαβιούν μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, με όλα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά και τις πολιτισμικές τους συνήθειες, θα εκτινάξει το κίνδυνο για τον υπόλοιπο πληθυσμό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Παράλληλα, θα δημιουργήσει πιθανών θέμα “υγειονομικού ρατσισμού”, που προς το παρόν είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

Και τέλος, πρόκειται δεδομένα για ένα ποινικό αδίκημα η διάδοση ψευδών ειδήσεων δυνάμει:

Ποινικός Κώδικας (νόμος 4619/2019)

Άρθρο 191
Διασπορά ψευδών ειδήσεων

1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Οι προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα για την παραβίαση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού

Άρθρο 285

Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται:

α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα,

β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη

3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Και το κυριότερο:

Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αναφέρει:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Τμήμα Διοίκησης & Προσωπικού
Τηλ. : 210-6411526
Fax : 210-6411523

Αριθ. Πρωτ. 2433

Αριθ. εγκ. 4

Αθήνα 12-3-2020

Προς
Τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών
στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Με αφορμή τα διαθέσιμα επιδημιολογικά φαινόμενα της νόσου του κορονοϊού και την έκδοση διατάξεων από τις αρμόδιες αρχές για λήψη μέτρων προς πρόληψη, υγειονομική παρακολούθηση και περιορισμό της διάδοσης της νόσου, κρίνουμε σκόπιμο, να επισημάνουμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας από τις διατάξεις των άρθρων 19 παρ ίγ και 24 παρ. 5 στοιχ. α’ ν. 1756/1988, ότι εκτός επιφυλασσομένων, στις διατάξεις αυτές, ιδίων ποινικών κυρώσεων σε βάρος όσων τις παραβαίνουν, πρωτίστως, διεκδικεί, συναφώς, την εφαρμογή της η βασική πρόβλεψη του άρθρου 285 ΠΚ, που απειλεί συντρεχόντων των όρων της και υπό τις διαβαθμίσεις της, εξαιρετικά αυξημένες ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τα μέτρα που νομίμως έχουν διαταχθεί για ν’ αποτραπεί η διάδοση της νόσου, προσβάλλοντας, με τη συμπεριφορά τους, θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά (ζωής, σωματικής υγείας κ.λπ.) ή θέτοντας αυτά σε κίνδυνο.

Είναι αυτονόητη η παρέμβασή σας όταν συντρέξει

Ο Εισαγγελέας του ΑΠ

Βασίλειος Η. Πλιώτας