Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες τον Δήμο Αλεξανδρούπολης είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή ζημιά ο κεντρικός αγωγός της ΔΕΥΑΑ και σε πολλές περιοχές να διακοπεί η παροχή νερού.

Όπως ενημερώνει η ΔΕΥΑΑ, μετά από τις τεράστιες βλάβες που υπέστη το δίκτυο εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή, η Δ.Ε.Υ.Α.Α. αποφάσισε στις περιοχές Αλεξανδρούπολη, Χηλή, Απαλό, Παλαγία, Αμφιτρίτη και Μαΐστρο να διακόψει την παροχή νερού από το φράγμα και να θέσει σε λειτουργία τις γεωτρήσεις, από τις οποίες πλέον προμηθεύονται νερό οι καταναλωτές. Αυτό έγινε επειδή υπήρξε θραύση του αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα προς τα διυλιστήρια.

«Aξιολογώντας τις ζημιές όπως έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο Δήμο, το σοβαρότερο και μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις βλάβες που έχει το δίκτυο της ΔΕΥΑΑ από την βασική του λειτουργική μορφή στον υδροταμιευτήρα μέχρι και τα επί μέρους τοπικά δίκτυα», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, τονίζοντας πως «υπάρχει μια τεράστια και εκτεταμένη βλάβη που όμοια της δεν έχει ξαναδεί η ΔΕΥΑΑ στα χρόνια της λειτουργίας της».

Όπως εξήγησε, «εντοπίζουμε ένα έως τρία πολύ μεγάλα κομμάτια καταστροφής στον κεντρικό αγωγό από τον υδροταμιευτήρα προς την πόλη. Είμαστε ακόμη στην εκτίμηση και στην αξιολόγηση. Τα πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο οικονομικά το ύψος της ζημιάς και πάρα πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση του».

Tις περισσότερες και μεγαλύτερες καταστροφές έχει υποστεί το Δημοτικό Διαμέρισμα της Τραϊανούπολης, καθώς υπερχείλισε ο κεντρικός χείμαρρος -όπου σημειώθηκε πτώση δύο γεφυρών-, καθώς και οικισμοί της Άνθειας και του Λουτρού.

ΠΗΓΗ: ert.gr