Αρχική ΒΑΛΚΑΝΙΑ Στις 4 Απριλίου θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία

Στις 4 Απριλίου θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία

Σε ειδική ομιλία του προς τους Βουλγάρους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ ανακοίνωσε ότι ορίζει την ημερομηνία των κοινοβουλευτικών εκλογών για την 4η Απριλίου 2021. Είναι μια εβδομάδα μετά την πρώτη δυνατή ημερομηνία μετά τη λήξη της θητείας της προηγούμενης Βουλής, τόνισε ο κρατικός ηγέτης. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους που απάντησαν στην πρόσκλησή του για διαβουλεύσεις σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα κατά τη διενέργεια των επικείμενων εκλογών.

«Παρουσιάστηκε η ανάγκη για τροποποιήσεις στον Εκλογικό Κώδικα. Αναμένω ο νομοθέτης να εξετάσει και να ψηφίσει και άλλες όχι λιγότερο σημαντικές προτάσεις, όπως η ταχυδρομική ψηφοφορία των Βουλγάρων στο εξωτερικό, οι οποίοι σε διάφορες χώρες θα δυσκολευθούν πολύ ή δε θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα ψήφου, η βιντεοπαρακολούθηση στα εκλογικά τμήματα και η μετάδοση της διαδικασίας μέτρησης των ψηφοδελτίων και συμπλήρωσης των εκλογικών πρωτοκόλλων. Επίσης, δίκαιη πρόσβαση στα ΜΜΕ από όλους στη διαδικασία της προεκλογικής εκστρατείας, κατάργηση της μέτρησης στο χέρι της μηχανικής ψηφοφορίας», είπε ο κρατικός ηγέτης.

«Υπάρχει συναίνεση ότι τα υπεύθυνα όργανα πρέπει να ανακοινώσουν όσο το δυνατό πιο νωρίς σαφή υγειονομικά μέτρα, που έχουν κρίσιμη σημασία για την προεκλογική εκστρατεία, για την εύρεση μελών των εκλογικών επιτροπών και για την προσέλευση στις κάλπες», δήλωσε επίσης ο Ράντεφ. Ο κρατικός ηγέτης συμπλήρωσε ότι αναμένει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να ανανεώσει τους εκλογικούς καταλόγους.

Exit mobile version