Ανοίγουν τα Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, καθώς σήμερα, η επιτροπή Λοιμωξιολόγων αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» ώστε όλα τα σχολεία να λειτουργούν κανονικά.

Άλλωστε, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων αποτελούσε προτεραιότητα για την κυβέρνηση, μετά και το άνοιγμα των Δημοτικών.

Η κυβέρνηση είναι θετική για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων ακόμα και… αύριο, ωστόσο αυτό απαιτεί προετοιμασία. Για τον λόγο αυτό, οι καθηγητές από Δευτέρα θα πάνε στις σχολικές μονάδες, θα γίνουν οι αναγκαίες προετοιμασίες στις σχολικές τάξεις έτσι ώστε να υποδεχτούν τη 1η Φεβρουαρίου τους μαθητές.

«Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων και οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν» ήταν η φράση που είπε χαρακτηριστικά, από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέχρι και σήμερα, αρκετοί είναι οι λοιμωξιολόγοι που αναφέρουν πως δεν πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν τη Δευτέρα 25/1, προκειμένου να πάρει μεγαλύτερη ανάσα το σύστημα υγείας.

Η κυβέρνηση βλέποντας το ΕΣΥ να παίρνει ανάσα με τους διασωληνωμένους από κορονοϊό να πέφτουν μετά από μήνες κάτω από 300, θεωρεί πως μπορούν πλέον τα σχολεία όλων των βαθμίδων να ανοίξουν χωρίς φόβο εφόσον ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.